16 Μαρτίου 2018 | Πολιτική |

O ΣΥΡΙΖΑ για την αθώωση του Μητροπολίτη Αμβρόσιου: Κανένας απλός πολίτης δεν θα απολάμβανε τέτοιας ασυλίας από τη δικαιοσύνη

«Η αθώωση του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, επιβεβαιώνει ότι η πολιτική των διακρίσεων καλά κρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την αθώωση του στην δίκη που έγινε εχτές για δημόσια υποκίνηση μίσους ή βίας μετά από μήνυση οκτώ εκπροσώπων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο.

Οπως είναι γνωστό  ο Αμβρόσιος παραπέμφθηκε για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος και δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους παραπέμπεται για τις 15 Μαρτίου στο Αίγιο ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, ύστερα από μήνυση εννέα μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας για ακραίο άρθρο που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του την εποχή που συζητούνταν στη Βουλή ο νόμος για το σύμφωνο συμβίωσης.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην προσωπική του ιστοσελίδα στις 4 Δεκεμβρίου 2015 με τον χαρακτηριστικό τίτλο «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ! – Ας μιλήσουμε έξω απ τα δόντια ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ!».

Το δικαστήριο παρά τις ακρότητες ακροδεξιού και ρατσιστικού χαραχτήρα του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου αθώωσε τον ιεράρχη, μετά την πρόταση της εισαγγελέα της έδρας για απαλλαγή, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα.

Κατά τη διάρκεια της δίκης για δημόσια υποκίνηση μίσους ή βίας μετά από μήνυση οκτώ εκπροσώπων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, ο μητροπολίτης εμφανίστηκε λάβρος κατά της ιεραρχίας που «πρόδωσε την ορθοδοξία» κατά των πολιτικών και φυσικά των ομοφυλόφιλων.

Παρ’ όλο που ο συγκεκριμένος μητροπολίτης και άλλοι εκκλησιαστικοί ταγοί ισχυρίζονται συχνά ότι καταδικάζουν την ομοφυλοφιλία, όχι όμως τους ομοφυλόφιλους, στους οποίους ανοίγουν αντιθέτως την αγκαλιά της Εκκλησίας, το άρθρο στρέφεται ανοιχτά εναντίον των ομοφυλόφιλων και προτρέπει τους πιστούς να προβούν σε ενέργειες εναντίον τους.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Η αθώωση του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιου από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, επιβεβαιώνει ότι η πολιτική των διακρίσεων καλά κρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Γιατί δεν ήταν μόνο ότι αθωώθηκε για χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ενάντια στους ομοφυλόφιλους, που αποτελούν προκλητική παραβίαση των διατάξεων του αντιρατσιστικού νόμου για δημόσια υποκίνηση σε βία ή μίσος, αλλά και το γεγονός ότι το Δικαστήριο ανέχθηκε να επαναληφθεί ενώπιόν του κήρυγμα μίσους και να μην σταθμίσει καν την ομολογία του Μητροπολίτη ότι θα ήθελε να χρησιμοποιήσει όχι μόνο λεκτική, αλλά και σωματική βία.

Κανένας απλός πολίτης δεν θα απολάμβανε τέτοιας ασυλίας από τη δικαιοσύνη.

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται πως όταν οι προκαταλήψεις και το μίσος ντύνονται με θρησκευτικό μανδύα, το μίγμα γίνεται τόσο εκρηκτικό, ώστε η δικαιοσύνη να μην μπορεί να ορθώσει το ανάστημά της.

 

Print Friendly, PDF & Email/ Γραφές

Ο λοστός του Αίλληνα