ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

23/2/18: Τρόμος για κατασχέσεις

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα επανέρχονται σε μια σχετική ποικιλία θεμάτων, μετά τον χθεσινό μονοθεματικό αλλά πολυφωνικό (και βαρετό) θόρυβο για τη συζήτηση στη Βουλή περί Novartis, στην οποία η κάθε εφημερίδα είδε ό,τι ήθελε να δει.

Η Καθημερινή, αναφερόμενη στο επιχειρησιακό σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), έχει τίτλο “Ένα εκατ. κατασχέσεις το 2018” (μισθών, τραπεζικών λογαριασμών, ακόμα και θυρίδων) που αφορά πολίτες με χρέη στην εφορία και περιλαμβάνει και 200 χιλ. ελέγχους σε επιχειρήσεις όλων των κλάδων. Το ίδιο θέμα προβάλλουν και τα Νέα, με τίτλο “Η Εφορία βάζει χέρι στις τραπεζικές θυρίδες” και μοιρασμένο πρωτοσέλιδο με θέμα τη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis και τίτλο “Μεγάλος διχασμός με φόντο τις κάλπες”. Στο θέμα της ΑΑΔΕ αναφέρεται και ο Ελεύθερος Τύπος (“Μπαράζ κατασχέσεων και έφοδοι σε θυρίδες!“). Με μια άλλη όψη του ίδιου σχεδίου σχετίζεται και το πρωτοσέλιδο του Έθνους, που αναφέρεται στα ανασφάλιστα οχήματα με τίτλο “Πώς να γλιτώσετε τα πρόστιμα” και δεύτερο θέμα την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το Ελληνικό (“ΧτίΣτΕ στο Ελληνικό“).

Η Εφημερίδα των Συντακτών έχει το πρώτο πολιτικό πρωτοσέλιδο της ημέρας με τίτλο “Αντικαραμανλικό μπαϊράκι στη ΝΔ” ο οποίος αναφέρεται σε “Συντονισμένη επίθεση από τον Αντ. Σαμαρά και τους συνοδοιπόρους του εναντίον όσων θεωρούν εκφραστές του ‘Καραμανλισμού'”. [Παράπλευρα σχετικό είναι το θέμα των “διαρροών” στην προχθεσινή ψηφοφορία, ιδίως υπέρ των κ. Σαλμά και Πικραμμένου, που η Καθημερινή επιχειρεί να παρουσιάσει ως πρόβλημα της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αλλά μάλλον ανησυχεί την ίδια τη ΝΔ.]

Συνεχίζοντας με τα πρωτοσέλιδα, η Αυγή γράφει για την αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας από τη Moody’s με τίτλο “Αναβάθμιση-διαβατήριο για καθαρή έξοδο” (δείτε εδώ σχετικά). Ο Ριζοσπάστης αναφέρεται επίσης στις μακροσκοπικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας με τίτλο “‘Αναπτυξιακό σχέδιο’ για το κεφάλαιο με κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής“. Ο Φιλελεύθερος γράφει σχετικά με τη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis με τίτλο “Το όνειρο που έγινε εφιάλτης” και γράφει για “διέξοδο στις κάλπες”, το ίδιο θέμα που προβάλλει και η Εστία (“Μυστικές συσκέψεις ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρες εκλογές-‘πλυντήριο'”). Η Δημοκρατία παίρνει σκυτάλη από προηγούμενα συνεχόμενα δημοσιεύματα του Ελ. Τύπου για λάθη στις επικουρικές συντάξεις και γράφει “Συντάξεις: Πώς θα πάρετε τα αναδρομικά”.