ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Τα κανάλια βλέπουν… κουκούλεν, αλλά δεν βλέπουν… σακούλεν

Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν… είδαν ή πέρασαν στα ψιλά…

 Όταν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ προσπαθούσαν να μπλοκάρουν την προστασία των whistleblowers… λίγο πριν σκάσει η «βόμβα» Novartis

Λες και ήξεραν τι «βόμβα» είχαν στα χέρια τους, που ήταν έτοιμη να σκάσει, θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς… (αναλυτικά)

Κινήσεις πανικού: Απειλούν και μιλούν για σκευωρία οι εμπλεκόμενοι στη δικογραφία της Novartis

Πρωτοφανείς αντιδράσεις από τα πολιτικά πρόσωπα που φέρονται ως εμπλεκόμενα στο σκάνδαλο Novartis. (αναλυτικά)

 

Αλ. Τσίπρας από την Πάτρα: Δεν μπορεί να υπάρξει πατριωτισμός της μίζας και της διαφθοράς

Μιλώντας στο 9ο περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση στην Πάτρα, την Τρίτη, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «είναι εγκληματικά υποκριτικό πολιτικοί άνδρες από τη μια να επιδίδονται σε διαγωνισμό πατριωτισμού, και από την άλλη να θεωρούν νόμιμη και ηθική την αναγραφή των ονομάτων τους σε καταλόγους φοροδιαφυγής. Ή να καταγγέλλουν ως πολιτική δίωξη την αναφορά των ονομάτων τους σε κακουργηματικές δικογραφίες». (αναλυτικά)

«Έχουν λεηλατηθεί τα αρχεία των υπηρεσιών από ελεγχόμενους για την υπόθεση της Novartis»

Έχουν λεηλατηθεί τα αρχεία των υπηρεσιών από ελεγχόμενους για την υπόθεση κατήγγειλε η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μ. Παπασπύρου στον ΑΝΤ1 ενώ όπως ενημέρωσε κάνουν μηνύσεις στους επιθεωρητές για να σταματήσουν την έρευνα. (αναλυτικά)

«Με τη λειτουργία του ΟΠΕΚΑ αυτό που αφαιρείται είναι η ταλαιπωρία των ΑμεΑ»

«Προκαλεί τουλάχιστον έκπληξη η ανακοίνωση του Τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ που κατηγορεί την κυβέρνηση ότι τάχα αφαιρεί αρμοδιότητες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αντίθετα η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αφαίρεσε αλλά ενίσχυσε την τοπική αυτοδιοίκηση» σχολιάζουν πηγές του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. (αναλυτικά)

Κομισιόν: Ανάπτυξη 2,5% τη διετία 2018-19 στην Ελλάδα

«Η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται ξανά» – Επιβεβαιώνονται οι θετικές προβλέψεις της κυβέρνησης. (αναλυτικά)

Tι προβλέπει το νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική κάνναβη

Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου «Διατάξεις για την Παραγωγή Τελικών Προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης». (αναλυτικά)

Η Ελλάδα πρέπει να γίνει και πάλι μία «κανονική χώρα», το μήνυμα Μοσκοβισί ενόψει της επίσκεψής του

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, το οικονομικό επιτελείο καθώς και τον πρόεδρο της Ν.Δ. και την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί που θα βρίσκεται στην Αθήνα στις 8 και 9 Φεβρουαρίου. (αναλυτικά)

916 εκατ. ευρώ για έργα διαχείρισης λυμάτων

Σήμερα Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018, ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, και ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης για τη μελέτη, την κατασκευή και τη λειτουργία των έργων διαχείρισης λυμάτων των οικισμών Γ΄ Προτεραιότητας. (αναλυτικά)

Μέτρα 12.210.000 ευρώ για τη βελτίωση της ζωής των Ρομά στη Δυτική Ελλάδα

Μετεγκατάσταση πληθυσμών, από οικισμούς με άθλιες συνθήκες διαβίωσης, επιδότηση ενοικίου, νέες θέσεις εργασίας, επιδότηση νέων ελεύθερων επαγγελματιών, αποτελούν ορισμένα από τα μέτρα που θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται μέσα στο 2018. (αναλυτικά)

Έγκριση δαπανών για τη μετακίνηση πολυτέκνων με μειωμένο εισιτήριο σε ΜΜΜ

Ποσό 5.2 εκατ. ευρώ ενέκρινε το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να καλυφθεί η δαπάνη μετακίνησης πολυτέκνων με μειωμένο εισιτήριο στους συγκοινωνιακούς φορείς. (αναλυτικά)

Ιστορικό ρεκόρ εξωστρέφειας το 2017: Στα 28,83 δισ. ευρώ ανήλθε η αξία των ελληνικών εξαγωγών

Με νέο ιστορικό ρεκόρ ολοκλήρωσαν το 2017 οι ελληνικές εξαγωγές, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΠΣΕ). (αναλυτικά)

ΟΑΣΑ: Η προσωποποιημένη ΑΤΗ.ΕΝΑ Card θα φορτίζεται πια και μέσω κινητού

Ο ΟΑΣΑ ανακοινώνει ότι είναι διαθέσιμη στο Play Store η νέα εφαρμογή για «έξυπνα τηλέφωνα» ATH.ENA Card. (αναλυτικά)

Στο τέλος της εβδομάδας η κατάθεση του ν/σ για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

«Η ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής αποτελεί, όπως έχει κατ’ επανάληψη τονιστεί, ένα εμβληματικό και πρωτοπόρο εγχείρημα για την προώθηση του Ενιαίου Χώρου Εκπαίδευσης και Έρευνας στην χώρα μας» (αναλυτικά)

Αποκατάστασης της παραλιακής οδού Σχίνου – Αλεποχωρίου από την Περιφέρεια Αττικής

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται το σημαντικό έργο της αποκατάστασης του οδικού άξονα Σχίνου – Αλεποχωρίου, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. (αναλυτικά)