21 Ιανουαρίου 2018 | Ανθρωποι |

Χίος: Πέθανε ο Μιχάλης Σφυράκης

Ενας σημαντικός άνθρωπος της αριστεράς στο γειτονικό μας νησί…

Πέθανε έπειτα από μακροχρόνια μάχη με προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν, ένας σημαντικός άνθρωπος της αριστεράς στο γειτονικό μας νησί, ο Μιχάλης Σφυράκης. 

Με πολύχρονη παρουσία στην Αριστερά, πρώην συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ στην Χίο, αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2015. Πάντα με ενεργή παρουσία στα κοινά, τα οποία και παρακολουθούσε ανελλιπώς σχεδόν σε όλη του ζωή.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Χιακής Συμπολιτείας της οποίας ήταν ιδρυτικό μέλος:

Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του αγαπημένου μας φίλου, συναγωνιστή και συντρόφου Μιχάλη Σφυράκη.

Αγωνιστής με τη δική του πολύχρονη διαδρομή στα κινήματα της Αριστεράς, ο Μιχάλης ήταν ιδρυτικό μέλος της Χιακής Συμπολιτείας.  Ακόμα και το διάστημα της μακράς περιπέτειας της υγείας του, ο Μιχάλης ήταν ενεργός, ανήσυχος και δραστήριος στη δημοτική παράταξη, στις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, στα πολιτικά γεγονότα του τόπου μας. Ήταν μέχρι το τέλος ευαίσθητος άνθρωπος και ενεργός πολίτης, πρότυπο αφοσίωσης και συνέπειας στις αξίες της Αριστεράς και των συλλογικοτήτων της.

Στους δικούς του ανθρώπους εκφράζουμε την αγάπη και τη συμπαράστασή μας. Αποχαιρετούμε το Μιχάλη Σφυράκη με την υπόσχεση να μην ξεχάσουμε το παράδειγμά του.

 

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χίου:

Η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Χίου στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Μιχάλη Σφυράκη εκφράζει  τα συλλυπητήρια και την θλίψη  της  στην οικογένεια του .

Ο Μιχάλης ήταν για πολλά χρόνια σύντροφος στο Συνασπισμό, στο ΣΥΡΙΖΑ  και επί τέσσερα χρόνια γραμματέας  του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρέμεινε  ενεργό  μέλος της Αριστεράς  και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , με προσφορά και ήθος μέχρι το τέλος.

Print Friendly, PDF & Email/ Γραφές

Ο λοστός του Αίλληνα