14 Ιανουαρίου 2018 | Editorial |

Τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα…

Την πραγματικότητα της «σταθεροποίησης» και της «ισορροπίας» που μετά από πάρα πολλά χρόνια έχει αρχίσει να βιώνει η μεγάλη πλειοψηφία των φτωχών πολιτών, είναι που θέλουν να παραμορφώσουν οι δυνάμεις της διαπλοκής και τα κυρίαρχα ΜΜΕ, αλλά και δυνάμεις της «εξ” αριστερών» αντιπολίτευσης.

Αυτό που κατάφερε σε μόλις δύο – δυόμιση χρόνια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να φέρει ισορροπία και σταθερότητα στις ζωές εκατομμυρίων πολιτών, ειδικότερα όσων, τα προηγούμενα χρόνια της μνημονιακής λαίλαπας βρίσκονταν στο «μάτι του κυκλώνα».

Πράγματα, αν αναλογιστούμε ότι από το 2009 έως και το 2015, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, ειδικότερα όσοι ανήκουν στα φτωχά και μεσαία στρώματα, ζούσε μέσα σε ασφυκτικές συνθήκες καθημερινής οικονομικής, συναισθηματικής και ψυχολογικής πίεσης, τα χρόνια που ακολούθησαν και ειδικότερα η τελευταία περίοδος μοιάζει σαν την «μέρα με την νύχτα».

Από την, σχεδόν, καθημερινή επίθεση στην καθημερινότητα, που δεν «σε άφηνε να ανασάνεις», τώρα, οι περισσότεροι και οι περισσότερες, είμαστε σε μια άλλη φάση: Σταθεροποίηση, έστω και σε χαμηλό σημείο, κάτι που όμως δίνει την λυτρωτική δυνατότητα της σκέψης και του σχεδιασμού για το αύριο.

Αυτή την πραγματικότητα της «σταθεροποίησης» και της «ισορροπίας» που μετά από πάρα πολλά χρόνια έχει αρχίσει να βιώνει η μεγάλη πλειοψηφία των φτωχών πολιτών, είναι που θέλουν να παραμορφώσουν οι δυνάμεις της διαπλοκής και τα κυρίαρχα ΜΜΕ, αλλά και δυνάμεις της «εξ” αριστερών» αντιπολίτευσης.

Γνωρίζοντας πολύ καλά πως ένας πληθυσμός που βρίσκεται σε συνθήκες ανισορροπίας και συνεχούς ανασφάλειας, είναι εύκολα διαχειρίσιμος από αυτούς, αλλά και πως παίζεται το επικοινωνιακό παιχνίδι, αυτό που προσπαθούν είναι να συντηρήσουν μέσα στους πολίτες, μια κατάσταση που η πλειοψηφία του κόσμου, έχει πάψει να την βιώνει, προβάλλοντας και μεγενθύνοντας, πραγματικά ή φανταστικά, αλλά πάντα μελλοντικά πράγματα «που θα συμβούν».

Τι και αν η πραγματικότητα που τώρα πια βιώνουν εκατομμύρια πολιτών τους διαψεύδει καθημερινά; Δεν έχουν άλλο τρόπο, δεν μπορούν να σκεφτούν με άλλο τρόπο, έχουν εκπαιδευτεί σε αυτόν τον τρόπο. Και αυτός είναι ο λόγος που όσες προσπάθειες και να κάνουν θα αποτύχουν

 

Print Friendly, PDF & Email