12 Ιανουαρίου 2018 | Πολιτική |

Στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο

Το σχέδιο νόμου με τα προαπαιτούμενα για την γ” αξιολόγηση θα αρχίσει να συζητείται στις 10 το πρωί στην Ολομέλεια ενώ αναμένεται να ψηφιστεί τη Δευτέρα, ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους θεσμούς στο Eurogroup στις 22 Ιανουαρίου.

Υπερψηφίστηκε την Πέμπτη επί της αρχής, στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.

Υπέρ τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι το καταψηφίζουν.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου συνεχίστηκε επί των άρθρων με ομιλίες των υπουργών:

Τι δήλωσε την Τετάρη στις επιτροπές ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

«Όλοι ξέρετε γιατί εισηγείται η κυβέρνηση αυτήν τη διαδικασία, τη διαδικασία του επείγοντος. Την 22α Ιανουαρίου είναι το Eurogroup που θα ολοκληρώσει με επιτυχία, ελπίζω, την τρίτη αξιολόγηση. Οι θεσμοί πρέπει το αργότερο Τρίτη να έχουν στα χέρια τους ψηφισμένο το νομοσχέδιο, ώστε να κάνουν την εισήγησή τους ενόψει του Eurogroup. Το θετικό είναι ότι έχουμε τέσσερις ημέρες για μία ολοκληρωμένη συζήτηση» σημείωσε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά την έναρξη της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου για το κλείσιμο της γ” αξιολόγησης στις πέντε κοινοβουλευτικές επιτροπές που συνεδριάζουν αυτήν την ώρα. Ο υπουργός δεν αρνήθηκε ότι κάποια θέματα που εισάγονται θα μπορούσαν να τύχουν και αυτοτελούς συζήτησης, αλλά επέμεινε ότι η ψήφιση πρέπει να προχωρήσει ενόψει της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.

«Έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών, αλλά έχουμε και πλήρη επίγνωση ότι αυτό το νομοσχέδιο είναι το πρώτο νομοσχέδιο, για το οποίο δεν χωράει αμφισβήτηση ότι υπερισχύουν τα θετικά από τα αρνητικά στοιχεία» είπε αργότερα την ίδια ημέρα ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας αναλυτικά επί του πολυνομοσχεδίου. «Είναι ένα νομοσχέδιο που δείχνει, όχι μόνο ότι η κυβέρνηση έχει ένα αφήγημα για την έξοδο από το μνημόνιο το 2018, αλλά και ότι ήδη έχει αρχίσει μια ισορροπία ανάμεσα στο τι κάνουμε επειδή είμαστε υποχρεωμένοι και στο τι κάνουμε γιατί αυτές είναι οι ανάγκες της οικονομίας ή της κοινωνίας. Αυτό είναι μόνο ένα βήμα και δεν έχετε δει τίποτα ακόμα» είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Print Friendly, PDF & Email/ Γραφές

Υπάρχει ελπίδα