12 Ιανουαρίου 2018 | Της μέρας τα καμώματα... |

Πάλι πλημμύρα στον Μεσότοπο: Λίγη ντροπή δεν βλάφτει… αλλά ποιος την έχασε;

4,5 εκατ. στην Λέσβο για τις περιοχές που είχαν πληγεί τον περασμένο Δεκέμβρη, δηλαδή τον Μεσότοπο και την περιοχή της Ερεσού, δηλαδή ακριβώς τις ίδιες περιοχές που πλημμύρισαν και εχτές! Με τις ζημιές να τις έχουν οι ίδιοι οι άνθρωποι που τις είχαν και πέρυσι!!!  Είναι δυνατό; Ναι είναι!

Ακριβώς ένα χρόνο πριν, το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης είχε θέση στην διάθεση της περιφέρειας επιπλέον πιστώσεις ύψους 7,8 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση και την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες στην Λέσβο και στην Χίο. 

4,5 εκατ. αντιστοιχούσαν στην Λέσβο και αφορούσαν τις περιοχές που είχαν πληγεί τον περασμένο Δεκέμβρη, δηλαδή τον Μεσότοπο και την περιοχή της Ερεσού, δηλαδή ακριβώς τις ίδιες περιοχές που πλημμύρισαν και εχτές! Με τις ζημιές να τις έχουν οι ίδιοι οι άνθρωποι που τις είχαν και πέρυσι!!!  Είναι δυνατό; Ναι είναι!

Τον περασμένο Μάη, σε παρέμβαση μας είχαμε γράψει: «Φωνάζουν και με το δίκιο τους οι κάτοικοι του Μεσοτόπου ότι κοντά έξι μήνες μετά τις πλημμύρες του περασμένου Δεκέμβρη, ελάχιστα έχουν γίνει στην περιοχή τους για την αποκατάσταση του αγροτικού δικτύου που υπέστη μεγάλες ζημιές.»

Οι αρμόδιοι της περιφέρειας, (μας) διαβεβαίωναν ότι όλα βαίνουν καλώς, ότι σύντομα οι ζημιές θα αποκατασταθούν, ότι… ότι… ότι…

Με την χθεσινή πλημμύρα, ακριβώς στο ίδιο σημείο και με τις καταστροφές ακριβώς στους ίδιους ανθρώπους, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, έκανε ακριβώς τα ίδια που είχε κάνει και πέρισυ.

Πήγε, έβγαλε φωτογραφίες, τις ανάρτησε στο fb και… όλα καλά! Βέβαια φέτος καινοτόμησε… Εδωσε και συμβουλές «προσοχής» για τις μετακινήσεις!

Λίγη ντροπή δεν βλάφτει… αλλά ποιος την έχασε;

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email/ Γραφές

Υπάρχει ελπίδα