11 Ιανουαρίου 2018 | Κάθε μέρα |

Τα προηγούμενα χρόνια, τα έργα στο νησί, τα έκαναν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Τώρα τα κάνει η περιφέρεια ή ο δήμος

Το πρόβλημα ήταν και είναι, η ανικανότητα παραγωγής αναπτυξιακής πολιτικής που κατοικοεδρεύει τόσο στην περιφέρεια όσο και στο δήμο. Μια ανικανότητα που αρκετές φορές τα τελευταία δυόμιση χρόνια χρειάστηκε να καλύψουν τόσο η κυβέρνηση, αλλά και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ και ο Γ. Πάλλης, προκειμένου να μην χαθούν πολύτιμοι πόροι για το νησί μας!

Θα έπρεπε να περάσουν πάνω από δυόμιση χρόνια για να «ανακαλύψουν» οι βασικοί «θεσμικοί παράγοντες» που δραστηριοποιούνται στο νησί, δηλαδή η περιφέρεια και ο δήμος, αλλά και τα ¨φίλια» προς αυτούς τοπικά ΜΜΕ, αυτό που από την αρχή λέγαμε: Η κυβέρνηση και θέλει και μπορεί, το ζήτημα είναι τι κάνουν η περιφέρεια και ο δήμος.

Ετσι το τελευταίο διάστημα, «κατά σύμπτωση»,  στην αρχή της τελευταίας, πλήρους, χρονιάς της θητείας τους, πρώτη η περιφέρεια «ανακάλυψε» πάνω από 22 εκατ. ευρώ που …είχε στα συρτάρια της και ήταν «αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και προγραμματισμού», όπως λένε και γράφουν, αλλά και που, πάλι κατά σύμπτωση, όλα αυτά είναι πόροι που έχουν διαθέτει τα τελευταία χρόνια (στην περιφέρεια) από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων – δηλαδή από την κυβέρνηση και που «απλά» η περιφέρεια τα είχε, κατά το κοινώς λεγόμενο «στοκάρει».

Από την άλλη ο δήμος, διαβάζουμε ότι «τρέχει στα υπουργεία να κλείσει εκκρεμότητες». Κολυμβητήριο, νότια παράκαμψη, παραλία Ερεσού, επισκευές και ανακαινίσεις σχολείων, ένα ολόκληρο πλέγμα παρεμβάσεων που και, πάλι κατά σύμπτωση, αυτή την χρονιά «φαίνεται ότι ωριμάζουν».

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι εδώ ισχύει και όσο θα πλησιάζουμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές αυτό θα ισχύει ακόμα περισσότερο, αυτό που πολύ εύστοχα έχει ειπωθεί και γραφτεί πολλές φορές: «Τα προηγούμενα χρόνια, τα έργα στο νησί, τα έκαναν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Τώρα τα κάνει η περιφέρεια ή ο δήμος», αλλά ας είναι.

Αυτό που έχει σημασία, είναι ακόμα και έτσι, έστω και αργά οι άνθρωποι πρέπει να σοβαρευτούν. Να σηκώσουν τα μανίκια και να παράγουν έργο. Γιατί όλοι και όλες πια γνωρίζουν ότι το πρόβλημα δεν ήταν και πολύ περισσότερο δεν είναι η κυβέρνηση και αν αυτή στηρίζει ή όχι το νησί. Αυτό, το έχει αποδείξει στην πράξη.

Το πρόβλημα ήταν και είναι, η ανικανότητα παραγωγής αναπτυξιακής πολιτικής που κατοικοεδρεύει τόσο στην περιφέρεια όσο και στον δήμο. Μια ανικανότητα που αρκετές φορές τα τελευταία δυόμιση χρόνια χρειάστηκε να καλύψουν τόσο η κυβέρνηση, αλλά και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ και ο Γ. Πάλλης, προκειμένου να μην χαθούν πολύτιμοι πόροι για το νησί μας!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email/ Γραφές

Υπάρχει ελπίδα

Tags: