22 Οκτωβρίου 2018 | Κάθε μέρα |

«Νέες κανονικότητες» για τα εκατομμύρια των φτωχών

Kανείς και καμία δεν μπορεί να παραβλέψει ότι μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες και σε λίγο χρονικό διάστημα, με πισωγυρίσματα ή όχι, η κυβέρνηση έχει κατορθώσει να κάνει πράξη το βασικό της προεκλογικό σύνθημα: Να σταματήσει την καταστροφή στην οποία μας είχαν οδηγήσει οι πολιτικές διαχείρισης της κρίσης από την Ν.Δ και τα άλλα κόμματα της διαπλοκής!

Μέσα σε μόλις τρία χρόνια και σε ένα δύσκολο εξωτερικό αλλά και εσωτερικό περιβάλλον, οικονομικό και πολιτικό, νέες, θετικές αυτή τη φορά, «κανονικότητες» έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται για εκατομμύρια πολίτες της χώρας, ειδικότερα για τα πιο φτωχά στρωματά της, που εξ αίτιας της κρίσης και των μνημονιακών πολιτικών διαχείρισης της, αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού.

Είναι η πρώτη φορά που οι φτωχοί, αισθάνονται και βλέπουν «από την ίδια τους την πείρα» ότι «κάποιος νοιάζεται για αυτούς».

Το «κοινωνικό μέρισμα» και η μεροληπτική ταξικά διανομή του στους φτωχούς, κάθε χρόνο, είναι μια «νέα κανονικότητα». Αν την πρώτη χρονιά δεν το περίμενε κανείς, τώρα έγινε «αναμενόμενο».

Από τα επόμενα χρόνια είναι σίγουρο ότι καμία κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να το πάρει πίσω. Υποχρεωτικά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αυτό θα πρέπει να το διανέμει. Από «παροχή» γίνεται «δικαίωμα» και αποτελεί μια, έστω, ιδιότυπη διαδικασία αναδιανομής του πλούτου σε συνθήκες κρίσης.

«Νέα κανονικότητα» είναι εδώ και πολύ καιρό η δωρεάν πρόσβαση όλων των πολιτών της χώρας στις υπηρεσίες υγείας. Σε περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης και από την πρώτη στιγμή, η κυβέρνηση της Αριστεράς κατάφερε να κάνει πράξη, αυτό που ήταν το ζητούμενο για δεκαετίες. Να αποσυνδέσει το δικαίωμα στην υγεία, από την εργασιακή κατάσταση του κάθε ένα και της κάθε μιας.

Αυτό έδωσε την δυνατότητα σε εκατομμύρια συμπολίτες μας, που η κρίση και τα μνημόνια τους είχαν πετάξει έξω από το σύστημα περίθαλψης, σήμερα  να μπορούν να προγραμματίζουν την ζωή τους απελευθερωμένοι από το άγχος του «τι θα γίνει αν…»

Το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» αποτελεί μια επιπλέον «νέα κανονικότητα» για εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας.

Η κάθε οικογένεια ξεκινάει τώρα πια τον μήνα της, από μια σίγουρη,  έστω και ελάχιστη οικονομική βάση, με εξασφαλισμένα τρόφιμα και «την ΔΕΗ», με εξασφαλισμένη την υγειονομική περίθαλψη!

Αυτές είναι μόνο τρεις από τις πολλές «νέες κανονικότητες», γιατί υπάρχουν και άλλες. Οπως π.χ. ότι κάθε χρόνο χιλιάδες οικογένειες στέλνουν τα παιδιά τους στους βρεφονηπιακους σταθμούς και σύντομα κάθε παιδί θα έχει μια θέση σε αυτούς, όπως ότι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι στο τέλος της χρονιάς θα έχουν πάρει τις επιδοτήσεις τους και δεν θα περιμένουν μήνες και μήνες για τις αποζημιώσεις από τις ζημιές που έπαθαν, ότι κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του, ότι για εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, η ελπίδες να βρουν σύντομα δουλειά έχουν μεγαλώσει, οτι…ότι… ότι!

Δεν είναι όμως στιγμές για πανηγυρισμούς.  Εχουν πολλά ακόμα να γίνουν, γιατί οι ανάγκες του κόσμου είναι τεράστιες.

Ομως κανείς και καμία δεν μπορεί να παραβλέψει ότι μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες και σε λίγο χρονικό διάστημα, με πισωγυρίσματα ή όχι, η κυβέρνηση έχει κατορθώσει να κάνει πράξη το βασικό της προεκλογικό σύνθημα: Να σταματήσει την καταστροφή στην οποία μας είχαν οδηγήσει οι πολιτικές διαχείρισης της κρίσης από την Ν.Δ και τα άλλα κόμματα της διαπλοκής!

Print Friendly, PDF & Email/ Γραφές

Ο λοστός του Αίλληνα

Tags: