1 Δεκεμβρίου 2017 | Κάθε μέρα |

Μήνας θετικών εξελίξεων ο Δεκέμβρης

Σημαντική για τα τοπικά πράγματα μπορεί να χαρακτηριστεί η αμέσως επόμενη χρονική περίοδος, από την στιγμή που μια σειρά από ανοιχτά θέματα που αφορούν το νησί, βρίσκονται στην κορύφωση τους και αναμένονται λύσεις- Καθοριστικός ο ρόλος τους τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και του Γ. Πάλλη. Αν και τις τελευταίες ημέρες τα γραφεία του κόμματος στην Μυτιλήνη είναι υπό κατάληψη, ο βουλευτής και τα στελέχη του κόμματος  έχουν καθημερινή επαφή με τα εμπλεκόμενα υπουργεία και αρχές προκειμένου να προωθείται η λύση όλων των ανοικτών θεμάτων.

Σημαντική για τα τοπικά πράγματα μπορεί να χαρακτηριστεί η αμέσως επόμενη χρονική περίοδος, απο την στιγμή που μια σειρά από ανοιχτά θέματα που αφορούν το νησί, βρίσκονται στην κορυφωσή τους και αναμένονται λύσεις.

Ο ΦΠΑ

Η αρχή γίνεται απο τις πρώτες κιόλας μέρες. Όπως είναι ήδη γνωστό, αύριο (Σάββατο) τίθεται απο την κυβέρνηση, στο τραπέζι της διαπραγματεύσης με τους δανειστές, για ακόμα μια φορά το θέμα του ΦΠΑ.

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι, μέχρι την οριστική λύση του θέματος, να υπάρξει αναβολή, ενώ όπως όλα δείχνουν, υπάρχουν και εναλλακτικά σχέδια στην περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν γίνει  τελικά, αποδεκτό απο τους δανειστές.

Το προσφυγικό 

Εντονη κινητικότητα υπάρχει και στο προσφυγικό. Εδώ ο στο.χος είναι άμεσα και πάντως πριν τα μέσα του μήνα, να υπάρχει γενναία αποσυμφόρηση του κάμπ της Μόριας. Ήδη ένας πρώτος σημαντικό.ς αριθμός προςφυγων έφυγε τις προηγούμενες ημέρες για τον Πειραία.

Επιπλέον, στόχος είναι να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν στο συντομότερο δυνατό δίαστημα η κατασκευή ή η επέκταςγ των απαραίτητων υποδομών μέσα στο κέντρο (κυρίως ύδρευσης και αποχέτευσης) έτσι ώστε να ξεπεραστούν τα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν σήμερα.

Νοσοκομειο

Σε άμεση σύνδεση με το προσφυγικό είναι και το θέμα της στήριξης του νοσοκομείου, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις πιέσεις που δέχεται, έξω αιτίας του αυξημένου αριθμού των προςφυγων που εξυπηρετεί.

Σε αυτή την κατεύθυνση, κομβικό ρόλο θα παίξει η ενίσχυση του ΠΕΔΥ, κάτι που έχει ήδη δρομολογηθεί, μετά την πρόσφατη συνάντηση του Γ. Πάλλη με τον Α. Ξανθό. Παράλληλα, σημαντική είναι επίσης η ενίσχυση του ίδιου του νοσοκομείου. Ήδη, μόλις εχτές ανακοινώθηκε η έκτακτη χρηματοδότησή του για την κάλυψη και των επιπλέον  λειτουργικών δαπανών  του.

Αναπτυξιακά και «μεγάλα» τοπικά έργα.

Εξελίξεις αναμένοντα, τόσο στο αναπτυξιακό, όσο και στα μεγάλα τοπικά έργα. Ήδη, μόλις τις προηγούμενη ημέρες ανακοινώθηκαν οι πρώτες εντάξεις στο ειδικό αναπτυξιακό, ενώ μια επόμενη «παρτίδα» αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ένα τω μεταξύ ενδιαφέρουσες και ευχάριστες αναμένονται στο αμέσως διάστημα και οι εξελίξεις στην υπόθεση του οδικού άξονα Κολλονής – Πέτρας.

Αγροτικό

Αρχής γενομένης από σήμερα Παρασκευή, 195.000 δίνονται περίπου ευρώ που αντιστοιχεί στην εκκαθάριση (20%) της αποζημίωσης από τις φυσικές καταστροφές και τον παγετό που έγιναν πέρυσι. Επιπλέον στο θέμα  των αποζημιώσεων, για τους κτηνοτρόφους που έχασαν τα κοπάδια τους στην ευλογιά μαζί με τα έξοδα σφαγής αναμένονται συνολικά. περίπου 350.000 ευρώ.

Ταυτόχρονα αναμένονται να προχωρήσουν οι σχετικές συμφωνίες και δεσμεύσεις που προέκυψαν κατα την διάρκεια της συνάντησης του Γ. Πάλλη  και αντιπροσωπείας κτηνοτρόφων με τον Β. Αποστόλου, με πιό σημαντικό αυτό του ανοίγματος των σφαγείων.

Ο ρόλος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και του Γ. Πάλλη

Καθοριστικός στα παραπάνω  είναι και ο ρόλος τους τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και του Γ. Πάλλη. Αν και όπως είναι γνωστό, τις τελευταίες ημέρες τα γραφεία του κόμματος στην Μυτιλήνη είναι υπό κατάληψη, ο βουλευτής και τα στελέχη του κόμματος  έχουν καθημερινή επαφή με τα εμπλεκόμενα υπουργεία και αρχές προκειμένου να προωθείται η λύση όλων των ανοικτών θεμάτων.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & EmailΣτην ίδια ενότητα