29 Νοεμβρίου 2017 | Κάθε μέρα |

Η μάχη του ΦΠΑ

Το μήνυμα πρέπει να είναι σαφές: οι διαφοροποιημένοι συντελεστές του ΦΠΑ, είναι μέρος της ταυτότητας των νησιών. Η κατάργηση τους δεν θα έχει μόνο οικονομικές επιπτώσεις στην πλειοψηφία των κατοίκων τους, αλλά τους αφαιρεί ένα στοιχείο της διαφορετικότητας τους. Οποιαδήποτε συζήτηση για το μέλλον του ΦΠΑ των νησιών, μόνο σε αυτή τη βάση μπορεί να γίνει!

Η μάχη για την διατήρηση, έστω και «δια της αναστολής» των μειωμένων ποσοστών του ΦΠΑ, μπαίνει στην τελική της ευθεία. Το επικείμενο κλείσιμο της αξιολόγησης με τις διαπραγματευςεις που γίνονται με τους δανειστές, είναι το όριο για την έκβαση της.

Οπως έχει διαμηνύσει η κυβέρνηση στους εκπροσώπους των τοπικών φορέων, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα είχαν επαφές με τους αρμόδιους υπουργούς, το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά μας, είναι ψηλά στην αντζέντα των διεκδικήσεων της έναντι των δανειστών.

Απο αυτή την άποψη, η επιτυχία της σημερινής απεργίας αλλά και των συγκέντρωσεων στη Λέσβο και στη Λήμνο, που έρχονται σε συνέχεια ανάλογων κοινητοποιήσεων στα άλλα νησιά του Β. Αιγαίου, μόνο υποστηρικτικά στις προσπάθειες της κυβέρνησης μπορούν να λειτουργήσουν.

Το μήνυμα πρέπει να είναι σαφές: οι διαφοροποιημένοι συντελεστές του ΦΠΑ,  είναι μέρος της ταυτότητας των νησιών. Η κατάργηση τους δεν θα έχει μόνο οικονομικές επιπτώσεις στην πλειοψηφία των κατοίκων τους, αλλά τους αφαιρεί ένα στοιχείο της διαφορετικότητας τους.

Οποιαδήποτε συζήτηση για το μέλλον του ΦΠΑ των νησιών, μόνο σε αυτή τη βάση μπορεί να γίνει! 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email/ Editorial

Ένα βήμα

Tags: