27 Νοεμβρίου 2017 | Editorial |

Ποιος ωφελείται;

Ποιος, τελικά κερδίζει από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νησί, μετά την κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ; Το σίγουρο είναι ότι δεν κερδίζει η αλληλεγγύη, αλλά όλοι αυτοί που τόσα χρόνια μας λένε «να τους πάρετε στα σπίτια σας».

«Οι μόνοι υπαίτιοι για την κατάσταση των μεταναστών είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γι’ αυτό θα στεγαστούν οι πρόσφυγες με τους αλληλέγγυους μέσα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ” 

Μήπως σας θυμίζει κάτι η παραπάνω πρόταση;

Οχι δεν είναι γραμμένη από κάποιον ξενοφοβικό, ακροδεξιό ή από οτιδήποτε άλλον  που επαναλαμβάνει μονότονα το γνωστό «αν γουστάρετε τους πρόσφυγες να τους πάρετε στα σπίτια σας» ή την παραλλαγή του «εσείς που μας τους φέρατε εδώ, τώρα να τους λουστείτε«. Είναι γραμμένη από … επαναστατικό χέρι, από ανταπόκριση τοπικού στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το βρήκαμε αναρτημένη σε αριστερό ιστολόγιο.

Σε τι διαφέρει όμως, τουλάχιστον από την άποψη της γραφής, η παραπάνω πρόταση, από τα ακροδεξιά συνθήματα; Μάλλον, μόνο στο γεγονός ότι είναι γραμμένη πιο «σοφιστικέ», με ποιο «προπαγανδιστικό ύφος», ποιο …»αναλυτικά». Στο νόημα της όμως, αλλά και στο μήνυμα που εκπέμπει είναι ακριβώς το ίδιο: «Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει, ο ΣΥΡΙΖΑ να τους λουστεί».

Οι παλιοί κομμουνιστές, πάντα, όταν είχαν μπροστά τους μια δύσκολη κατάσταση και προσπαθούσαν να την κατανοήσουν και τελικά να την λύσουν ξεκινούσαν από μια απλή ερώτηση: «Ποιος ωφελείται;, ποιος κερδίζει από αυτήν;»

Αλήθεια; Ποιος, τελικά κερδίζει από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νησί, μετά την κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ; Το σίγουρο είναι ότι δεν κερδίζει η αλληλεγγύη, αλλά όλοι αυτοί που τόσα χρόνια μας λένε «να τους πάρετε στα σπίτια σας».

Δηλαδή, αυτό ακριβώς που έκαναν όσοι και όσες οδήγησαν τους πρόσφυγες στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ….

 

Print Friendly, PDF & Email/ Γραφές

Ο λοστός του Αίλληνα

Tags: