ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Μυρίζει… καμμένη μεθόδευση στα κανάλια

Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν… είδαν ή πέρασαν στα ψιλά…

 

Αλ. Τσίπρας: Η Ευρώπη θα έχει μέλλον μόνο στηριγμένη στους λαούς της και τον κόσμο της εργασίας και του πολιτισμού

Η βράβευση του πρωθυπουργού από τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισίου με το Βραβείο Προσήλωσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες. (αναλυτικά)

 

«Η Βουλή σταμάτησε τη μεθόδευση με τα απόρρητα»

«Διάβασα πριν από λίγο μία ακατανόητη και απολύτως προκλητική ανακοίνωση της ΝΔ εναντίον μου» τόνισε, πριν από λίγο, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σημειώνοντας ότι είναι η δεύτερη φορά, μέσα σε λίγο καιρό, που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται στον ίδιο προσωπικά.

«Επαναλαμβάνω ότι είναι και ακατανόητη και προκλητική αυτή η ανακοίνωση διότι λέει ότι εγώ απαγορεύω την πρόσβαση των βουλευτών στα έγγραφα Καμμένου. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται με καθυστέρηση τεσσάρων ωρών κι αφού χθες υπήρξε η Διάσκεψη των Προέδρων, κατά την οποία, για να μην πω ομοφωνία, ελήφθη η απόφαση με τεράστια πλειοψηφία» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι είναι, άλλωστε, γνωστές και η θέση του γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ, Κώστα Τσιάρα και η θέση που εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, για την κατάθεση απόρρητων εγγράφων από τον κ. Λοβέρδο στην Ολομέλεια. «Δεν μπορώ να αντιληφθώ αυτή την επίθεση» είπε ο πρόεδρος της Βουλής και συμπλήρωσε: «Δεν επιτρέπω και στον εαυτό μου να την ερμηνεύσει και παρακαλώ να το κρατήσετε αυτό». (αναλυτικά)

«Η ΝΔ συνεπικουρούμενη από τον ΣΚΑΪ επιχειρεί αντιστροφή της πραγματικότητας»

Ο νέος προϋπολογισμός, είναι ένας προϋπολογισμός δημοσιονομικής σταθερότητας, που έχει και στοιχεία φορολογικής δικαιοσύνης, που είναι όσο δίκαιος μπορεί να είναι μέσα στις παρούσες συνθήκες, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. (αναλυτικά)

 

«Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη να εκφραστεί και με πρακτικό τρόπο και με υλικούς πόρους»

«Σε λίγη ώρα από τώρα, η πρόταση για πιθανή προφορική ερώτηση και συζήτηση στην Ολομέλεια. Ανοικτή στην Ελλάδα και σε όλα τα κράτη μέλη η χρήση των διαρθρωτικών ταμείων για αποκατάσταση μετά από φυσική καταστροφή», απάντησε η Ίσκρα Μιχαήλοβα, Πρόεδρος της REGI στον αντιπρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλη ο οποίος ζήτησε «να συζητηθεί το θέμα στην επόμενη Ολομέλεια, όπως έγινε και για τις πυρκαγιές στην Πορτογαλία και για τις πλημμύρες στην Ιταλία». (αναλυτικά)

 

Ηχητικό ντοκουμέντο με τα παζάρια του γραφείου Άδωνι και του ΚΕΕΛΠΝΟ

Ο διευθυντής του γραφείου του Άδωνι Γεωργιάδη διαπραγματευόταν ποιος υπουργός θα προσλάβει, πόσους και ποιους, με τον διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Παπαδημητρίου, στις ηχογραφημένες συνομιλίες που κατέθεσε στην Εξεταστική για την Υγεία ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, όπως είπε το μέλος της Σπύρος Λάππας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά. (αναλυτικά)

 

Στοιχεία για υποθέσεις φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου στη Βουλή

Στοιχεία για υποθέσεις φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου, για τις οποίες το 2016 καταλογίσθηκαν φόροι, πρόστιμα και προσαυξήσεις, κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή. (αναλυτικά)

Έργα 15,5 εκατ. στα Ειδικά Αναπτυξιακά Προγράμματα Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Πρόκειται για τα προγράμματα που δημιούργησε το υπουργείο Οικονομίας ειδικά για τις περιφέρεις Βορίου και Νοτίου Αιγαίου και τα οποία θα στηρίξουν τα νησιά με επιπλέον εθνικούς πόρους ύψους 50 εκατ. ευρώ. (αναλυτικά)

 

Με χειρόγραφες συνταγές και παραπεμπτικά θα εξυπηρετούνται οι πλημμυροπαθείς

Όχι ηλεκτρονικά, αλλά με χειρόγραφες συνταγές και παραπεμπτικά, θα εξυπηρετούνται στο εξής και μέχρι το τέλος του 2017, οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στη Δυτική Αττική που έχασαν τα βιβλιάρια υγείας. (αναλυτικά)

ΕΒΖ: Υπήρξε κακοδιαχείριση από τις διοικήσεις που διορίζονταν από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ

«Παραλάβαμε μια επιχείρηση που βρισκόταν σε κατάσταση χρεοκοπίας, υπήρξε κακοδιαχείριση επί σειρά ετών από τις διοικήσεις που διορίζονταν από τις κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, ενώ υπήρχαν και οικονομικά σκάνδαλα» δήλωσε «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης σχολιάζοντας την παραπομπή σε δίκη πρώην στελεχών της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης για σωρεία διαχειριστικών και οικονομικών ατασθαλιών κατά την περίοδο 2007-2015. (αναλυτικά)

«Έχουν αντιληφθεί όλοι πόσο σημαντικό είναι για τη χώρα να διευρύνει τα δικαιώματά της στο διάστημα»

Με τον υπουργό ΨΗΠΤΕ Ν. Παππά να χαιρετίζει το γεγονός ότι όλα τα κόμματα κατανόησαν τη σημαντικότητα της παρουσίας της χώρας στο διάστημα, έγινε δεκτό επί της αρχής και επί των άρθρων, το σχέδιο νόμου του υπουργείου ΨΗΠΤΕ από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, που φέρει την επωνυμία «ΕΛΛΑΣ SAT (HELLAS SAT)». (αναλυτικά)

ΣΥΡΙΖΑ: Οι μέτοχοι του MEGA να πάψουν να κρύβονται και να καταβάλουν τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους

Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι για πάνω από ένα χρόνο, τη στιγμή, μάλιστα, που ο σταθμός εκπέμπει και εισπράττει έσοδα από διαφημίσεις», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του MEGA. (αναλυτικά)

Αντιδράσεις και φέτος από εργαζόμενους και μικρομεσαίους για την Black Friday

Η «Μαύρη Παρασκευή» είναι ξανά εδώ για να καθιερώσει τις ουρές της καταναλωτικής φρενίτιδας έξω από τα καταστήματα μεγάλων αλυσίδων, χωρίς όμως ουσιαστικό αντίκρυσμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και, φυσικά, με ό,τι επιπτώσεις συνεπάγεται για τους υπαλλήλους η εντατικοποίηση της εργασίας. (αναλυτικά)

Δικαίωση για τους εργαζόμενους της πρώην Εθνοdata

Την προηγούμενη εβδομάδα εκδόθηκαν οι πράξεις Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας με τις οποίες εντάσσονται στον κανονισμό εξειδικευμένου προσωπικού οι εργαζόμενοι της πρώην Εθνοdata, οι οποίοι επί δύο και πλέον χρόνια διεκδικούσαν την εξίσωσή τους με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της Τράπεζας. (αναλυτικά)

Ο ΤΑΡ αναβαθμίζει τον ρόλο της χώρας στον ενεργειακό χάρτη της Ν.Α. Ευρώπης

Η εξέλιξη των κατασκευαστικών εργασιών του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ) στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ήταν το αντικείμενο της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την παρουσία του ΥΠΕΝ, Γιώργου Σταθάκη. (αναλυτικά)

Κατά 1,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το όριο του ELA για τις ελληνικές τράπεζες

Σύμφωνα με την ΤτΕ, η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 1,1 δισ. ευρώ αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, λαμβανομένων υπόψη των ροών που προέρχονται από καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα και από την πρόσβαση των τραπεζών στις χρηματοπιστωτικές αγορές. (αναλυτικά)

Ευρωπαϊκή ικανοποίηση για το κλείσιμο του ψηφιακού χάσματος στις αγροτικές περιοχές της Ελλάδας

Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιος για τη Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη Φιλ Χογκαν δηλώνει ικανοποιημένος με τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για ευρυζωνικές υποδομές σε αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές (rural broadband), λέγοντας ότι αυτό θα βοηθήσει τους αγρότες να αυξήσουν την παραγωγή. (αναλυτικά)

Έργα αποκατάστασης των ζημιών από τις πλημμύρες στο οδικό δίκτυο της Σαμοθράκης

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, ενισχύεται η Σαμοθράκη  με 3,1 εκατ. ευρώ, για έργα αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσαν τα  έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία έπληξαν το νησί, στις 25 Σεπτεμβρίου 2017. (αναλυτικά)

Το νομοσχέδιο του υπ. Ναυτιλίας για την ενδυνάμωση των κανόνων διαφάνειας και αξιοκρατίας

Νομοσχέδιο που φέρνει για πρώτη φορά πρωτοποριακές αλλαγές στο χώρο της Ναυτιλίας, της Ναυτικής Εκπαίδευσης, στη λειτουργία του Λιμενικού Σώματος και στη Λιμενική Διακυβέρνηση, χαρακτήρισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, το σχέδιο νόμου. (αναλυτικά)

Δύο νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 181.400.000 ευρώ

Τα έργα θα έχουν σημαντικές πολλαπλασιαστικές επιδράσεις στην τοπική και εθνική οικονομία. (αναλυτικά)

Συνεχίζεται η διάθεση ενισχυτικών αστυνομικών δυνάμεων σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο

Συνεχίζεται, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, η διάθεση ενισχυτικών δυνάμεων στην περιοχή της Μάνδρας και της Νέας Περάμου, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από την πρόσφατη κακοκαιρία. (αναλυτικά)

Έκτακτη επιχορήγηση 1 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) ενέκρινε την καταβολή έκτακτης επιχορήγησης ύψους 1.000.000 ευρώ προς το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ). (αναλυτικά)

Λιμάνι του Σταυρού στον δήμο Βόλβης: Προς επίλυση ένα πρόβλημα δεκαετιών

Το λιμάνι, που βρίσκεται σε λειτουργία, παρέμενε επί χρόνια «ορφανό», λόγω του ότι ουδέποτε συστάθηκε λιμενικό ταμείο για τη διαχείρισή του, με αποτέλεσμα τη διαφυγή εσόδων και τον ελλιπή έλεγχο. (αναλυτικά)

Σπάει την «ομερτά» της Χρ. Αυγής πρώην βουλευτής της

Ο Λαρισαίος πρώην βουλευτής του κόμματος Βαλάντης Αλεξόπουλος, μιλώντας το μεσημέρι της Δευτέρας στην εκπομπή «Παράθυρο στη Θεσσαλία» του ASTRA και στο δημοσιογράφο Δημήτρη Μαρέδη, ως μεγαλύτερο λάθος της οργάνωσης χαρακτηρίζει τη στρατηγική της “ομερτά”. (αναλυτικά)