17 Νοεμβρίου 2017 | Τύπος και υπογραμμός |

Ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου

Τα πρωτοσέλιδα και σήμερα εστιάζουν στην επόμενη μέρα της προχθεσινής (προαναγγελθείσας) τραγωδίας στη Δυτ. Αττική.

Η Καθημερινή, εκτός από το παραπάνω, ως δεύτερο θέμα προεξοφλεί σίγουρα επεισόδια και μπάχαλα στα Εξάρχεια με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου. Έχει πλάκα που την έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου η οποία κάνει λόγο για αναποτελεσματικότητα της Κομισιόν στη διαχείριση των ελληνικών μνημονίων, η «Κ» την υποβαθμίζει και την αντιστρέφει στην ουσία με τίτλο «Μερικώς επιτυχημένα τα μνημόνια»! Την ίδια στιγμή, η Ναυτεμπορική γράφει στο ίδιο ρεπορτάζ: «Χάθηκαν 36,4 δισ. από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών»!
Παρόμοια θεματολογία στον Ελεύθερο Τύπο, που δημοσιεύει μελέτη που είχε στη διάθεσή της η Περιφέρεια ακριβώς για τα ρέματα της Μάνδρας. Κατά τα άλλα, κινδυνολογεί για το Πολυτεχνείο, συγχέοντας (όπως και η Καθημερινή, η οποία κάνει μια παροδική αναφορά) αυτούς που είχαν καταλάβει το Πολυτεχνείο (που είναι κατά πάσα πιθανότητα νεαροί μπάχαλοι, προσχηματικά αναρχικοί, που τα τελευταία χρόνια βανδαλίζουν αδιακρίτως στα Εξάρχεια) με εκείνους (συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αναρχικού χώρου) που το άνοιξαν χθες το απόγευμα στον κόσμο. Ο Ελεύθερος Τύπος φιλοξενεί επίσης, πιστός στο κοινό του, πίνακες με τα αναδρομικά των συνταξιούχων.
Αντίστοιχη προσέγγιση (που εστιάζει στην «κρατική αδράνεια» και όχι στα πολεοδομικά-οικιστικά εγκλήματα δεκαετιών) στην τραγωδία της Δυτ. Αττικής και από τα Νέα (τα ίδια, λίγο πιο «χουλιγκάνικα» στην Ελευθερία), τα οποία έχουν ως δεύτερο θέμα (όπως και η Ελευθερία –για δες κάτι συμπτώσεις!) τις εξελίξεις στην υπόθεση Καμμένου-Σαουδικής Αραβίας που οδεύει προς τη Δικαιοσύνη.
Εξαιρετικά ρεπορτάζ από τις κατεστραμμένες γειτονιές έχουν η ΕφΣυν και το Έθνος, οι οποίες εστιάζουν (προβάλλοντας τη ουδέτερα-θετικά) και στην επίσκεψη Τσίπρα.
Στη Δημοκρατία, πρωτοσέλιδο γίνεται η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που καταδίκασε ομόφωνα την Ελλάδα κρίνοντας ότι οι αρχές δεν διεξήγαν επαρκή έρευνα για τον θάνατο του Κ. Τσαλικίδη (που συνδεόταν με τη διαβόητη υπόθεση των υποκλοπών). (Εδώ μεγάλη παλιότερη έρευνα της Καθημερινής για το θέμα).
Σε άλλα νέα, εντολή προς τους οικονομικούς εισαγγελείς απέστειλε η επικεφαλής τους για έλεγχο όλων των στοιχείων για φυσικά και νομικά πρόσωπα που περιλαμβάνονται στα έγγραφα των Paradise Papers, ενώ στη Γερμανία δυσκολεύονται με το σχηματισμό της κυβέρνησης «Τζαμάικα»…
Print Friendly, PDF & Email/ Editorial

Ένα βήμα