ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Στις 15 Νοέμβρη…

Τα πρωτοσέλιδα σήμερα συνεχίζουν στον απόηχο του κοινωνικού μερίσματος, ακονίζοντας τα υπέρ και κατά επιχειρήματα. Η Καθημερινή τονίζει τις περικοπές που έγιναν στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων (παρότι η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως θα διορθωθεί ως το τέλος του έτους), τα Νέα και ο Ελεύθερος Τύπος εστιάζουν στην “εξαπάτηση” των συνταξιούχων, ενώ τα Νέα προσθέτουν κατά την προσφιλή τους συνήθεια και ένα non-issue με τάχα μου “αιφνιδιασμό” των δανειστών από την ανακοίνωση του μερίσματος (παρότι προσθέτουν πως αυτό δεν φαίνεται να απειλείται).
Απ’ την άλλη, η Εφημερίδα των Συντακτών έχει αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για “δολιοφθορά” της Μιράντας Ξαφά, άτυπης συμβούλου του Κ. Μητσοτάκη σε ημερίδα ενημέρωσης επενδυτών στο Λονδίνο (για το οποίο ήδη υπάρχουν αντιδράσεις), η Αυγή προβάλλει τη χθεσινή ρητορική μάχη Τσίπρα-Γεωργιάδη για τις δηλώσεις υπεράσπισης των offshore από τον δεύτερο ως δικαιολογημένο μέτρο αυτοπροστασίας από την υπερφορολόγηση (!) (δείτε και εδώ σχετικό ρεπορτάζ), και το Έθνος έχει συνέντευξη του Ζ. Κ. Γούνκερ (που δεν είναι ακόμα διαθέσιμη στο διαδίκτυο). Επίσης, η Δημοκρατία έχει στο πρωτοσέλιδο δημοσκόπηση της Pulse που δείχνει τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στις 9,5 μονάδες και καταγράφει θετική ανταπόκριση των ψηφοφόρων στο κοινωνικό μέρισμα (που έρχεται σήμερα στη Βουλή ως κατεπείγον).
Σε άλλα νέα, ανησυχία εκφράζεται σε πολλές εφημερίδες και ιστοσελίδες για τις δραστηριότητες αντιεξουσιαστών εν όψει και της επετείου του Πολυτεχνείου, ενώ στα οικονομικά βρίσκεται ψηλά η είδηση για χαλάρωση στα capital controls. To κύριο θέμα της Καθημερινής για την αύξηση των προσφυγικών ροών και το αδιαχώρητο των δομών υποδοχής στη Λέσβο δεν είναι ακόμα ηλεκτρονικά διαθέσιμο, έχει ωστόσο παρόμοιο περιεχόμενο με αυτό το ρεπορτάζ του “Εμπρός”.