10 Νοεμβρίου 2017 | Επικαιρότητα |

10 Νοέμβρη: Μικρές ειδήσεις για (και από) τη Λέσβο

Η ΚΥΑ για τα απόβλητα των ελαιοτριβείων

Υπογράφεται το αμέσως επόμενο διάστημα και από τον συναρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης Α. Χαρίτση η ΚΥΑ για την διαχείριση των αποβλήτων των ελαιοτριβείων.  Σε αυτήν θα προβλέπεται και μεταβατική περίοδος για την προσαρμογή των μονάδων στα νέα δεδομένα

Στον Χαρίτση για υπογραφή τα 2,5 εκατ. των κατεδαφίσεων

Στο γραφείο του αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης Α. Χαρίτση, μετά την υπογραφή του από τον αρμόδιο υπουργό Χ. Σπίρτζη, βρίσκεται το έγγραφό για την έγκριση του ποσού των 2,5 εκατ. ευρώ που αφορούν τις κατεδαφίσεις των σπιτιών που έχουν χαρακτηριστεί κατεδαφιστέα από τον σεισμό του Ιούνη.  Η έγκριση αναμένεται τις αμέσως επόμενες ημέρες

Το επίδομα οικοσκευής των σεισμοπλήκτων

Μετά την πρόσφατη αποστολή από τις υπηρεσίες του δήμου, στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, των παραστατικών για με τις πληρωμές του προνοιακού επιδόματος που έχουν ήδη γίνει, αναμένεται τις αμέσως επόμενες να αποσταλούν τα χρήματα για το επίδομα οικοσκευής των σεισμοπλήκτων.

Αιτήσεις για ΤΕΒΑ μέσω ΚΕΑ

Σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ’αριθμ. Δ23/οικ.17108/875/2017 – ΦΕΚ 1474/Β/28-4-2017 Υπουργικής Απόφασης, οι δικαιούχοι του ΚΕΑ εντάσσονται αυτοδίκαια στις παροχές του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)»

Για να γίνει η υπαγωγή των δικαιούχων του ΚΕΑ στο ΤΕΒΑ, χρειάζεται ο/η αιτών/ουσα να δηλώσει ότι επιθυμεί την συμμετοχή του/της στο πρόγραμμα.  Αυτό γίνεται με την αντίστοιχη επιλογή που είναι διαθέσιμη στην φόρμα της αίτησης του ΚΕΑ.

ΚΕΑ: 2663 οικογένειες στους 4 πρώτους μήνες, οι δικαιούχοι στη Λέσβο

Στις 2.663 οικογένειες ανέρχονται οι εγκεκριμένες αιτήσεις στο προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», στη Λέσβο, έως και τις 31/5/2017. Από αυτές οι 1239 είναι μονοπρόσωπα νοικοκυριά. Η συνολική μηνιαία ενίσχυση είναι 555.619 ευρώ.

Print Friendly, PDF & Email/ Γραφές

Ο λοστός του Αίλληνα