ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Πολιτική

Με τη σύμφωνη γνώμη του αντιεισαγγελέα Εφετών η χορήγηση άδειας στον Δ. Κουφοντίνα, τονίζουν κυβερνητικές πηγές

Η απόφαση για τη χορήγηση άδειας στο ηγετικό στέλεχος της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα, υπήρξε ομόφωνη στο αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού και με τη σύμφωνη γνώμη του, συμμετέχοντος σε αυτό, αντιεισαγγελέα Εφετών, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές σχετικά με το θέμα.

Είναι προφανές ότι ουδεμία σχέση είχε η κυβέρνηση με το θέμα υπογράμμιζαν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας ότι ο αντιεισαγγελέας Εφετών ήταν έως τώρα αρνητικός στα προηγούμενα αιτήματα του Δ. Κουφοντίνα, γι΄αυτό και είναι η πρώτη φορά που του χορηγείται σήμερα άδεια.

Αντιδράσεις και σπέκουλα

Στην είδηση της προσωρινής εξόδου του Δ. Κουφοντίνα από τη φυλακή αντέδρασε  ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω twitter: «Οποιαδήποτε άδεια στον Κουφοντίνα είναι αδιανόητη. Όχι μόνο για τις απεχθείς πράξεις του που στρέφονταν κατά της Δημοκρατίας, αλλά και γιατί δεν έχει εκφράσει ποτέ καμία μεταμέλεια γι’ αυτές και παραμένει ιδεολογικός καθοδηγητής της νέας γενιάς τρομοκρατών».

Ακολούθησε η αντίδραση της Ντόρας Μπακογάννη, που αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν να δίνουν άδεια στο πρώτο πιστόλι της 17 Νοέμβρη και ποιος θα δίνει εγγυήσεις όταν θα κυκλοφορεί για δυο μέρες ελεύθερος στην Αθήνα ο Κουφοντίνας. Σε τηλεφωνική της παρέμβαση σε τηλεοπτικό σταθμό (Action24) η κ. Μπακογιάννη κάλεσε την κυβέρνηση και τον υπουργό Δικαιοσύνης να πάρουν άμεσα θέση και σημείωσε ότι κανένας δεν μπορεί να διαβεβαιώσει τι θα κάνει ο Κουφοντίνας αυτές τις δύο ημέρες εκτός φυλακής.

Η άδεια στον Κουφοντίνα και μάλιστα αυτή τη στιγμή είναι πρόκληση! Απλά απαράδεκτο!», το σχόλιο του Αδ. Γεωργιάδη ενώ  αντίστοιχο ήταν και αυτό του Μ. Βορίδη: Κάτι ακούω για άδεια στον Κουφοντίνα… Φαίνεται ξεχάστηκαν τα έντεκα φορές ισόβια και οι δολοφονημένοι από τα χέρια του. Αδιανόητο.

«Τέτοιου είδους εγκληματίες δεν πρέπει να βγαίνουν από τη φυλακή», δήλωσε νωρίς σήμερα (ΣΚΑΪ) ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.