13 Σεπτεμβρίου 2017 | Της μέρας τα καμώματα... |

ΝΟΔΕ Λέσβου της ΝΔ: «τα παιδιά έχουν φροντιστήρια, δεν μπορούν να πηγαίνουν (απόγευμα) σχολείο»

«Τι ανάγκη έχουμε τα σχολεία, αφού έχουμε τα φροντιστήρια;» Αυτό είναι ουσιαστικά που μας λέει με την ανακοίνωσή της, η ΝΟΔΕ Λέσβου. Μια λογική που φρόντιζαν όλα τα προηγούμενα χρόνια να την κάνουν πράξη και απλά τώρα την υπερασπίζονται!

Αφού με τις πολιτικές τους κατάφεραν να απαξιώσουν όχι μόνο στη συνείδηση της κοινωνίας, αλλά και στην πράξη, το δημόσιο σχολείο, τώρα έρχονται να καλύψουν και ..ιδεολογικά, αυτή την απαξίωση.

Ο λόγος για την Ν.Δ, που με την απάντηση που έδωσε στην δημοσιότητα η τοπική ΝΟΔΕ, με αφορμή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, αναφέρει, ανάμεσα στα άλλα, και το εξής «καταπληκτικό»:

«Όσον αφορά στην ιδέα λειτουργίας των σχολείων το απόγευμα γι’ αυτή δεν ρωτήθηκαν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, αν όχι οι γονείς τουλάχιστον οι μαθητές, αλλάζοντας άρδην τους ρυθμούς της ζωής τους, που περιλαμβάνουν φροντιστήρια και άλλες δραστηριότητες, προκειμένου με αυτό το τρόπο να «βολευτεί» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που δεν μπορεί να προσφέρει στο μέλλον την Ελλάδος τα …. αυτονόητα.»

Ο λόγος είναι για τις πρόσφατες αποφάσεις που πάρθηκαν, σχετικά με την λειτουργία μερικών σχολικών μονάδων που τα κτήρια τους υπέστησαν σοβαρές ζημιές από το σεισμό. Για λίγο χρονικό διάστημα και μέχρι να τοποθετηθούν προκατασκευασμένες αίθουσες, μερικά σχολεία θα κάνουν κάνουν απογευματινό μάθημα, ενώ η κατεύθυνση από το υπουργείο, που γενικά τηρείται, είναι να μην κάνουν απογευματινό μάθημα τα παιδιά δημοτικών σχολείων. Σε αυτή μάλιστα την απόφαση υπήρχαν αντιδράσεις από μερίδα γονέων.

Προφανώς, η λύση των απογευματινών τμημάτων, δεν είναι ότι καλύτερο, ακόμα και αν αυτή προβλέπεται για λίγες μόνο βδομάδες. Και προφανώς οι λόγοι για κάτι τέτοιο, είναι καθαρά παιδαγωγικοί και όχι επειδή τα παιδιά… «έχουν φροντιστήρια».

Η απλή λογική επιτάσσει το σύνολο των εκτός σχολείου,  δραστηριοτήτων των παιδιών, αν φυσικά δεν μπορούν να ενταχθούν σε αυτό να ακολουθούν την σχολική τους δραστηριότητα και όχι το αντίστροφο, όπως διαμαρτύρεται η Ν.Δ.! Αυτός άλλωστε είναι και ο βασικός σχεδιασμός της κυβέρνησης με την αναμόρφωση που επιχειρείται στο σχολείο. Να αποκτήσει το δημόσιο σχολείο έναν ουσιαστικό ρόλο, έτσι ώστε ο μαθητής να μην χρειάζεται εξωσχολικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Ομως για την Ν.Δ. και την ΝΟΔΕ Λέσβου, όλα αυτά είναι «ψιλά γράμματα». «Τι ανάγκη έχουμε τα σχολεία, αφού έχουμε τα φροντιστήρια;» Αυτό είναι ουσιαστικά που μας λένε με την ανακοίνωσή της, μια λογική που φρόντιζαν όλα τα προηγούμενα χρόνια να την κάνουν πράξη και απλά τώρα την υπερασπίζονται!

Print Friendly, PDF & Email/ Editorial

Τολμήστε!

Στην ίδια ενότητα