ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Ακόμα πέντε προκάτ αίθουσες για τα σχολεία – Αντιδράσεις στελεχών της ΝΟΔΕ για την ανακοίνωση της

Οι εξελίξεις που έχουμε σχετικά με την προετοιμασία της λειτουργίας των σεισμόπληκτων σχολείων του νησιού είναι οι παρακάτω

Προσπάθεια να μη λειτουργήσει απόγευμα το δημοτικό σχολείο Πολιχνίτου – Αντιδράσεις στελεχών της ΝΟΔΕ

Αλλαγή προγραμματισμού για τη λειτουργία του δημοτικού σχολείου Πολιχντίτου προκειμένου να μη χρειαστεί να λειτουργήσει απόγευμα . Όπως τόνισε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο αντιδήμαρχος έργων Κώστας Κατσαρός « με τη χρήση για λογαριασμό του δημοτικού, αιθουσών από το γυμνάσιο και το λύκειο, αλλά και την τοποθέτηση 5 προκάτ αιθουσών , θα μπορούσε να αποφευχθεί η απογευματινή λειτουργία του συγκεκριμένου σχολείου». Για να συζητηθεί η προοπτική αυτή αλλά και για να μπει ένα χρονοδιάγραμμα λειτουργίας και για όλα τα υπόλοιπα σχολεία, σύσκεψη συγκάλεσε στο γραφείο του  για αύριο το πρωί ο κύριος Κατσαρός με τη συμμετοχή των προϊσταμένων πρωτοβάθμιας δευτεροβάθμιας και περιφερειακής εκπαίδευσης αλλά και των αρμοδίων αντιδημάρχων.

Όπως είπε ο κύριος Κατσαρός «για να λειτουργήσει όλο το δημοτικό σχολείο Πολιχνίτου των 150 παιδιών σε προκάτ θα χρειαζόντουσαν 15 αίθουσες που είναι αδύνατο να τοποθετηθούν στην αυλή του γυμνασίου Λυκείου. Όμως απ ότι φαίνεται μπορούν να παραχωρηθούν από τρείς αίθουσες από τα δύο σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο δημοτικό και να τοποθετηθούν μόνο πέντε λυόμενες αίθουσες που σύμφωνα με τους μηχανικούς του δήμου χωράνε στον αύλειο χώρο του σχολείου. Αυτή η λύση θα συζητηθεί αύριο.»

Όσον αφορά το πού θα βρει ο δήμος όλες αυτές τις αίθουσες , σήμερα έφτασαν στο νησί 5 αίθουσες που παραχώρησε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και η οποία προτίθεται να παραχωρήσει κι άλλες αν χρειαστεί. Την Παρασκευή το πρωί αναμένεται να φτάσουν  οι 14 αίθουσες που θα παραληφθούν από τη Χαλκίδα και θα ξεκινήσει άμεσα η τοποθέτησή τους αρχικά σε Τρύγωνα και Μεγαλοχώρι και στη συνέχεια στα υπόλοιπα σχολεία.  Αύριο θα αποφασιστεί και η ημερομηνία έναρξης των σχολείων αυτών αφού θα χρειαστεί τουλάχιστον μια εβδομάδα για την ολοκλήρωση της τοποθέτησης. Όσον αφορά το δημοτικό Πολιχντίτου στην αυριανή σύσκεψη θα αποφασιστεί αν θα ξεκινήσει τη Δευτέρα η προσωρινή απογευματινή λειτουργία ή αν θα ξεκινήσει εφόσον τοποθετηθούν τα λυόμενα .

Μετά τη σύσκεψη ο κύριος Κατσαρός θα υποδεχτεί στο γραφείο του και αντιπροσωπεία από την επιτροπή αγώνα Πολιχντίτου όπου θα ενημερωθούν για τις αποφάσεις.

Μυρσίνη Τζινέλλη – ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

“Δεν σχολιάζω ανακοινώσεις κομμάτων”, λέει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Π. Κατσαβέλλης

Σε απάντηση του σχόλιου του γρ. τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, με τον οποίο καλούσε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παιδείας Π. Κατσαβέλλη να πάρει θέση σε ανακοίνωση της τοπικής ΝΟΔΕ, σχετικά με την κατάσαση των σχολείων που έπαθαν ζημιές από τον πρόσφατο σεισμό, ο τελευταίος σε δελτίο τύπου που ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο fb αναφέρει, μεταξύ άλλων: “Σας δηλώνω ότι ως Αντιδήμαρχος και αιρετός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν ασχολούμαι και δεν σχολιάζω ανακοινώσεις των κομματικών οργάνων της Λέσβου. Δεν αντιλαμβάνομαι επίσης την προσπάθεια του Σύριζα Λέσβου να εμπλέξει τη Δημοτική Αρχή στην αντιπαράθεση των Νομαρχιακών Επίτροπων των κομμάτων στη Λέσβο.”

Αντιδράσεις στο εσωτερικό της τοπικής ΝΟΔΕ για την ανακοίνωση

Πάντως αντιδράσεις προκάλεσε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, στο εσωτερικό της ΝΟΔΕ της ΝΔ, η ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με το θέμα των σχολείων, κυρίως μεταξύ τοπικών στελεχών της, τα οποία έχουν άμεση εμπλοκή με το συγκεκριμένο θέμα.