25 Ιουλίου 2017 | Κάθε μέρα |

Γιατί δεν δόθηκε μέχρι τώρα το επίδομα για τους σεισμοπαθείς της Βρίσα;

Πάει πολύ, άνθρωποι, που μόλις την προηγούμενη βδομάδα έλεγαν «και τι μου το λέτε εμένα, εγώ είμαι πολιτικός προϊστάμενος»  και ψάχνανε να βρούνε τι γίνεται με την υπόθεση των χρημάτων που πρέπει να πάρουν οι σεισμοπαθείς, να βγαίνουν τώρα και από πάνω!

Η «γραφειοκρατία»… οι «καθυστερήσεις» και μια σειρά από τέτοια, φταίνε για την μη πληρωμή  του προνοιακού επιδόματος των 580 ευρώ των σεισμοπαθών, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ Τσουπή. Αυτού του επιδόματος που ο ίδιος ο δήμος Λέσβου είχε δεσμευτεί ότι θα το «δώσει από δικούς του πόρους, για να αποφύγει την γραφειοκρατία».

Ομως το επίδομα ακόμα δεν έχει δοθεί, ούτε από πόρους του δήμου, αν και δεν χρειάζεται τελικά κάτι τέτοιο, αφού το σχετικό ποσό έχει έλθει από το Υπουργείο Εσωτερικών και βρίσκεται στα ταμεία του δήμου εδώ και δύο βδομάδες.

Τι φταίει λοιπόν και μέχρι τώρα δεν είναι δυνατό οι σεισμοπαθείς να πάρουν τα χρήματά τους; Όταν μάλιστα στην αντίστοιχη περίπτωση της Κεφαλλονιάς, τα έπαιρναν σε μερικές… ώρες; «Άλλαξαν οι νόμοι από τις αρχές της χρονιάς» ισχυρίζεται ο κ. Τσουπής.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Τα χρήματα από το υπουργείο Εσωτερικών έχουν έλθει στον δήμο εδώ και δύο βδομάδες. Μάλιστα στις 17/07/2017, το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου έκανε «αποδοχή» αυτού του ποσού.

ΑΠΟΔΟΧΗ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟ 300.000 (1)

Τι έκανε ο δήμος

Ενώ όμως έγκαιρα, τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο Αρμόδιος αντιδήμαρχος, αλλά και οι οικονομικές υπηρεσίες του δήμου είχαν ενημερωθεί για μια σειρά τρόπους που υπάρχουν, προκειμένου τα χρήματα να αποδοθούν όσο το δυνατό το συντομότερο στους αποδέκτες, αυτοί προτίμησαν να ακολουθήσουν την πιο χρονοβόρα διαδικασία. Δεν άλλαξαν οι νόμοι, απλά κάποιοι δεν θέλουν ή δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους!

Ενώ έγκαιρα, τους είχε υποδεχτεί να μιλήσουν με συγκεκριμένους υπαλλήλους από τον Δήμο Κεφαλλονιάς, προκειμένου να ενημερωθούν για αυτές τις γρήγορες διαδικασίες, αυτοί όχι μόνο δεν ήλθαν σε επαφή, αλλά προτίμησαν να ακολουθήσουν μια διαδικασία που το μόνο σίγουρο που εγγυάται είναι η καθυστέρηση.

Ενα άχαρο «παιχνίδι ευθυνών»

Μέχρι τώρα αποφύγαμε να μπούμε στην διαδικασία του «ποιος φταίει», αυτές τις ώρες και μέρες την θεωρούμε μια άχαρη διαδικασία που το μόνο της αποτέλεσμα είναι να φορτίζει ακόμα περισσότερο την κατάσταση των σεισμοπαθών.

Αυτό κάναμε και στην περίπτωση των περίφημων «200 σεισμοπαθών που μένουν στον δρόμο» αν και γνωρίζαμε ότι αυτές οι ψεύτικες πληροφορίες «ριχνόντουσαν» στην παραδημοσιογραφικη πιάτσα ΚΑΙ από αντιδήμαρχο του Δήμου Λέσβου.

Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε και τώρα με το προνοιακό επίδομα. Εκτιμούμε ότι αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι η καλύτερη δυνατή συνεργασία ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους, Δήμο – Περιφέρεια και Κυβέρνηση. Αλλωστε ο ορισμός από πλευράς της κυβέρνησης «τοπικού συντονιστή» για τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αυτό το σκοπό έχει.

Ομως πάει πολύ, άνθρωποι, που μόλις την προηγούμενη βδομάδα έλεγαν «και τι μου το λέτε εμένα, εγώ είμαι πολιτικός προϊστάμενος»  και ψάχνανε να βρούνε τι γίνεται με την υπόθεση των χρημάτων που πρέπει να πάρουν οι σεισμοπαθείς, να βγαίνουν τώρα και από πάνω!

Η υπομονή έχει και τα όριά της!

Print Friendly, PDF & EmailΣτην ίδια ενότητα