ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Δευτέρα 10/7)

Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν… βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά…

 

Αλ. Τσίπρας: Όποιος διαπραγματεύεται με σχέδιο, πετυχαίνει τους στόχους του (βίντεο)

«Όποιος διαπραγματεύεται με σχέδιο, πετυχαίνει τους στόχους του», ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας, σε σύσκεψη που είχε για την προστασία της ελληνικής φέτας στην ιαπωνική αγορά. (αναλυτικά)

 

Το 6μηνο του 2017 είχαμε 255.903 καινούριες θέσεις εργασίας, όταν το 2014 του success story ήταν 176.000

«Βλέπουμε μία συνέχιση της ανοδικής τάσης της απασχόλησης και αυτό μας χαροποιεί ιδιαιτέρως» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm». (αναλυτικά)

 

115 παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας σε 209 ελέγχους σε ​ξενοδοχεία

Τις δύο προηγούμενες εβδομάδες διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 209 ξενοδοχεία, στα οποία απασχολούνται συνολικά 10.829 εργαζόμενοι, και διαπιστώθηκαν 115 παραβάσεις της νομοθεσίας για την ασφάλεια και την υγεία στην εργασία. (αναλυτικά)

Τι απαντά το «Ευγενίδειο» για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του θεραπευτηρίου

Όπως τονίζετα στην ανακοίνωση:

«Σχετικά με τις αιτιάσεις που έχουν εγερθεί, μετά τη νοσηλεία του κ. Πρωθυπουργού στο «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο», και αφορούν στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Ιδρύματος, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Το «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο» είναι Νοσηλευτικό Ίδρυμα, του οποίου Κύριος Μέτοχος είναι το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (99,6% των μετοχών) και διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο ορίζεται από το Πανεπιστήμιο.

Λόγω του ανωτέρω ιδιοκτησιακού καθεστώτος, στο «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο» παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες πολλοί διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί ιατροί, όλων των ειδικοτήτων.

Η μεγάλη πλειονότητα των νοσηλευομένων στο «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο» είναι ασφαλισμένοι στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., λόγω του “κοινωφελούς” χαρακτήρα του Ιδρύματος.

Το ότι το «Ευγενίδειο Θεραπευτήριο» δεν είναι ενταγμένο στο σύστημα εφημεριών του Ε.Σ.Υ., σε καμία περίπτωση, το γεγονός αυτό δεν αποκλείει την εισαγωγή ασθενών, που έχουν ανάγκη, καθ΄όλο το 24ωρο. Άλλωστε και άλλα ανάλογα νοσηλευτικά ιδρύματα (όπως π.χ. το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο), δεν είναι ενταγμένα στο σύστημα εφημεριών του Ε.Σ.Υ., παρέχουν όμως, υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες στο σύστημα υγείας».

Νομοθετική ρύθμιση για την αυτόματη επιστροφή φόρων έως 10.000 ευρώ

Οι επιστροφές εξπρές προς επιχειρήσεις και επαγγελματίες αναμένεται να αρχίσουν αμέσως μετά την ψήφιση της ρύθμισης στη Βουλή. (αναλυτικά)

ΕΣΠΑ: Μέχρι 15 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις 4.412 επιχειρηματικών σχεδίων για πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις

Αξιολογήθηκαν και βαθμολογήθηκαν 9.577 υποβληθείσες αιτήσεις χρηματοδότησης επιχειρηματικών σχεδίων, με συνολικό αιτούμενο προϋπολογισμό (δημόσια δαπάνη) 511.375.410,94 ευρώ. (αναλυτικά)

Απολογιστική συνέντευξη των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Απολογιστική Συνέντευξη των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ πριν κλείσει το Ευρωκοινοβούλιο για θερινές διακοπές. (αναλυτικά)

Ανακοινώσεις για το αρχείο του «Φακέλου της Κύπρου» στην αυριανή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής

Το επόμενο στάδιο υλοποίησης του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας της Βουλής των Ελλήνων και της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας για την πρόσβαση στο αρχείο του «Φακέλου της Κύπρου», ανακοινώνει αύριο ο πρόεδρος του Σώματος, Νίκος Βούτσης. Η ανακοίνωση θα λάβει χώρα στην Ολομέλεια, στο δεύτερο μέρος της συζήτησης που γίνεται για τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό. Τη συζήτηση ζήτησε την περασμένη Παρασκευή, 7 Ιουλίου, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με επιστολή του προς τον κ. Βούτση. (αναλυτικά)

Εκταμιεύθηκαν τα 7,7 δισ. ευρώ από τον ESM προς την Ελλάδα

Την πραγματοποίηση σήμερα της εκταμίευσης της δόσης των 7,7 δισ. προς την Ελλάδα ανακοίνωσε μέσω Twitter ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM). «Ο ΕSM εκτέλεσε την πρώτη εκταμίευση των 7,7 δισ. στο πλαίσιο της τρίτης δόσης, τα χρήματα έφτασαν στην Ελλάδα”, αναφέρεται στο λογαριασμό του ESM στο Τwitter. (αναλυτικά)

Δεν έχει ανασταλεί καμία λειτουργία της νεφρολογικής του νοσ. «Άγ. Ανδρέας»

«Η νεφρολογική κλινική λειτουργεί κανονικά απλά για κάποιες ημέρες φιλοξενείται στην παθολογική κλινική και ο λόγος είναι ότι το ιατρικό προσωπικό της κλινικής λόγω ενός τραυματισμού, που υπάρχει εξαιτίας μιας αναρρωτικής άδειας, δεν θα ικανοποιούσε σωστά τις εφημερίες απέναντι στους νοσηλευόμενους και κρίθηκε σκόπιμα για να υπάρξει ασφαλής νοσηλεία, να μεταφερθεί και να φιλοξενηθεί εντός της παθολογικής κλινικής» δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγ. Ανδρέας» Θόδωρος Σερεμέτης μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7». (αναλυτικά)

Κομισιόν: Xορήγηση πρόσθετης βοήθειας έκτακτης ανάγκης, ύψους 6,48 εκατ. ευρώ

Xορήγηση πρόσθετης βοήθειας έκτακτης ανάγκης, ύψους 6,48 εκατ. ευρώ, για τη βελτίωση των συνθηκών υποδοχής προσφύγων στη Λέσβο και τη Χίο, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. (αναλυτικά)

Αυξήθηκε ο τουρισμός πολυτελείας κατά 10%

Η αύξηση κατά 10% του τουρισμού «πολυτελείας», η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, το άνοιγμα περισσότερων από 40 αρχαιολογικών χώρων και η ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού, με ενίσχυση όλων των προορισμών, ήταν μόνο μερικοί από τους στόχους που επιτεύχθηκαν, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά. (αναλυτικά)

Μεγάλη αύξηση 5,4% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή

Μεγάλη αύξηση 5,4% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα τον Μάιο εφέτος, ενώ ειδικά η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών αυξήθηκε 4,2%. (αναλυτικά)

Απάντηση στα περί σοβιετοποίησης της Υγείας οι συμβάσεις ΕΟΠΥΥ με γιατρούς ελεύθερους επαγγελματίες

Εκεί που το Δημόσιο δεν φτάνει, αξιοποιούνται οι γιατροί του ιδιωτικού τομέα, μετά την νομοθέτηση και στελέχωση των ΤΟΜΥ, αλλά και την ενίσχυση υφιστάμενων δομών, έρχονται οι νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με γιατρούς ελεύθερους επαγγελματίες, είπε ο αναπληρωτής ΓΓ Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη. (αναλυτικά)

Xιλιάδες ασθενείς με ηπατίτιδα C αποκτούν πρόσβαση στις καινούργιες θεραπείες

Aπό την 1η Ιουλίου και για τους επόμενους 14 μήνες, 5.500 ασθενείς με Ηπατίτιδα C αποκτούν πρόσβαση στις καινούργιες θεραπείες, καθώς ο Εθνικός Οργανισμός Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) κατέληξε σε συμφωνία με τις φαρμακευτικές εταιρείες για την μείωση του κόστους και παράλληλη διεύρυνση των κριτήριων πρόσβασης των φαρμάκων για την αντιμετώπιση της Ηπατίτιδας C. (αναλυτικά)

Συναντήσεις Τσιρώνη για το θέμα των αδέσποτων ζώων

Διαδοχικές συναντήσεις του Αν. ΥΠΑΑΤ, Γιάννη Τσιρώνη, με τον επιτελάρχη της Ελληνικής Αστυνομίας και τον Συνήγορο του Πολίτη για το θέμα των αδέσποτων ζώων. (αναλυτικά)

Δράσεις για την ευαισθητοποίηση της νεολαίας στα θέματα της εθελοντικής αιμοδοσίας

Δράσεις για την ευαισθητοποίηση της νεολαίας στα θέματα της εθελοντικής αιμοδοσίας ξεκινάει η Διοίκηση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, (ΕΚΕΑ), καθώς από την επεξεργασία των στοιχείων του Εθνικού Μητρώου Αιμοδοτών η ηλικιακή ομάδα 18-29 ετών αποτελεί μόνο το 19% των εθελοντών αιμοδοτών. (αναλυτικά)

Τμήμα πυρηνικής ιατρικής με Γ’ κάμερα, συγκροτείται στο νοσοκομείο των Χανίων

Όπως ανακοινώθηκε ήδη προκηρύχθηκε η κάλυψη της θέσης γιατρού ο οποίος θα στελεχώσει το υπό σύσταση τμήμα. (αναλυτικά)

Ενίσχυση του θεσμού των Λαϊκών Αγορών προωθεί η Περιφέρεια Αττικής

Την περαιτέρω ενίσχυση του θεσμού των Λαϊκών Αγορών και τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων προωθεί η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τις Ομοσπονδίες των Λαϊκών Αγορών. (αναλυτικά)