ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial

Ψυχραιμία και σοβαρότητα!

Για μια σειρά άγνωστους μέχρι στιγμής λόγος, αλλά σε κάθε περίπτωση ακατανόητους, φαίνεται ότι διάφοροι τοπικοί παράγοντες, έχουν επιλέξει αυτή την φορτισμένη για πολλούς σεισμοπαθείς συμπολίτες μας περίοδο να αναδείξουν ένα “δίπολο”, που μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν υπάρχει:

Από την μια “αυτοί” που είναι “αποτελεσματικοί” που θέλουν να κάνουν “τα πράγματα να τρέξουν όσο πιο γρήγορα γίνεται” και από την άλλη “η κυβέρνηση που κωλυσιεργεί” ‘η “που εν’ πάση περιπτώσει είναι δέσμια του “τέρατος της γραφειοκρατίας”, με αποτέλεσμα “να υπάρχει ο κίνδυνος καθυστερήσεων” κλπ..κλπ…

Έτσι αρκετοί και αρκετές είναι αυτοί που “διαβάζουν” το φιάσκο της προηγούμενης βδομάδας με την ανακοίνωση της αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ, κατηγορούσε τον πρώην ΟΣΚ, γιατί τάχα μου, είχε την ευθύνη για τους παιδικούς σταθμούς που έμεναν κλειστοί, κάτι που ανάγκασε στην συνέχεια τον Δήμο να “τα μαζέψει” με άλλη του ανακοίνωση, όχι ως αποτέλεσμα του …παρορμητικοί χαρακτήρα της κ. Αντιδημάρχου, αλλά ως μέρος της τακτικής κατασκευής αυτού του “δίπολου”: “Εμείς που τα κάνουμε καλά – η κυβέρνηση που δεν μπορεί”.

Από την πλευρά μας, θέλουμε να είμαστε απόλυτα καθαροί:

Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, η συνεργασία όλων είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Ολοι οι φορείς, Δήμος, Περιφέρεια, Κυβέρνηση, πρέπει να βάλουν τον καλύτερο εαυτό τους, ο κάθε ένας στο κομμάτι που του/της αναλογεί. Εκ΄των πραγμάτων όμως, το ειδικό βάρος “πέφτει” κυρίως στον Δήμο αλλά και την Περιφέρεια, με την κυβέρνηση (μόνο για την αμέσως επόμενη περίοδο) να κρίνεται σχετικά με το αν ανταποκρίνεται και πόσο γρήγορα, στα διάφορα αιτήματα που της μεταβιβάζονται από τους προηγούμενους φορείς.

Αυτό λοιπόν που προέχει τώρα είναι η σωστή και έγκαιρη ενημέρωση των συμπολιτών μας για τα επόμενα βήματα, δηλαδή “τι πρέπει να περιμένουν από εδώ και πέρα”, έτσι ώστε ο καθείς και η κάθε μια να μπορεί να προγραμματίσει (όπως μπορεί) το επόμενο διάστημα.

Είναι όμως κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι δεν βοηθάει με τίποτα, στον όποιο ατομικό προγραμματισμό μπορεί κάποιος συμπολίτης μας να κάνει, την ίδια στιγμή με την, όποια ενημέρωση να αφήνονται (τουλάχιστον) υπονοούμενα, τα οποία, το μόνο αποτέλεσμα που έχουν είναι, όχι μόνο να ακυρώνουν την ενημέρωση, αλλά ταυτόχρονα να φορτίζουν ακόμα περισσότερο την ήδη φορτισμένη κατάστασή τους!

Ψυχραιμία λοιπόν και σοβαρότητα από όλους και όλες, αυτό είναι το ζητούμενο!