ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

“Γλέντι” Αθανασίου – ΔΑΚΕ με εθνικοσοσιαλιστή γυμνασιάρχη: Το ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στο Documento της Κυριακής (video)

Στην ταβέρνα με το χαρακτηριστικό όνομα Υπουργείο Κραιπάλης και Καταχρήσεων στο ιστορικό κέντρο της Μυτιλήνης γιόρταζε η ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών για την εκλογική της επιτυχία στην ΕΛΜΕ Λέσβου το περασμένο Σάββατο 13 Μαΐου. Οικοδεσπότης, ο πρώτος σε ψήφους συνδικαλιστής της παράταξης Απόστολος Βαρελτζής, ο οποίος κάλεσε στη γιορτή και τον βουλευτή Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου.

Να σημειωθεί ότι στις εκλογές, υποψήφια με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ ήταν και μια παντελώς άγνωστη ως συνδικαλίστρια εκπαιδευτικός, η οποία όμως συγκέντρωσε τόσες ψήφους ώστε εκλέχθηκε πρώτη αναπληρωματική σύμβουλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ, η Ειρήνη Αμπουλού, ξεπερνώντας ακόμη και το ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στη Λέσβο Αλέξανδρο Κουτσαντώνη. Η κυρία Αμπουλού είναι κόρη του διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Λέσβου την τριετία διακυβέρνησης Μητσοτάκη 1990 – 1993 και σύζυγος του διευθυντή του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης Βασίλειου Μακρυπούλια.

Το οικογενειακό δέντρο της συνδικαλίστριας θα μας άφηνε αδιάφορους, εάν μία μέρα πριν από τη γιορτή της ΔΑΚΕ, την Παρασκευή 12 Μαΐου δηλαδή, δεν υπήρχε δημοσίευμα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» σχετικά με την αναβολή της δίκης για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, στην οποία έχει παραπεμφθεί ο σύζυγός της Β. Μακρυπούλιας! Μάλιστα στο δημοσίευμα αναφερόταν ότι στο πλευρό του Μακρυπούλια προσήλθε ο πρώτος σε ψήφους με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ, Απόστολος Βαρελτζής.

Ποιος είναι όμως ο κ. Μακρυπούλιας και γιατί δικάζεται; Ο γυμνασιάρχης του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης κατηγορείται ότι από τη θέση του δεν προέβη στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να προστατευθούν μαθήτριες του σχολείου από τον επιχειρηματία του κυλικείου, ο οποίος τις παρενοχλούσε σεξουαλικά! Η υπόθεση διαδραματίστηκε πριν από πέντε χρόνια και τελικά ο επιχειρηματίας καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης δύο ετών για «προσβολή σεξουαλικής αξιοπρέπειας ανηλίκου κάτω των 15 ετών» τον περασμένο Ιανουάριο. Στη δίκη του πάντως, κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης και ο… γυμνασιάρχης κ. Μακρυπούλιας!

Οι γονείς της μαθήτριας ωστόσο, καθώς και γονείς άλλων μαθητών κατηγόρησαν τον γυμνασιάρχη για αμέλεια σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες που αφορούσαν σειρά περιστατικών με τα παιδιά τους. Και απ’ ό,τι φαίνεται στις σχέσεις των δύο αντρών υπήρχε δούναι και λαβείν, αφού, όπως είχε αποκαλύψει στη δίκη η πολιτική αγωγή, το 2011 ο επιχειρηματίας είχε καταθέσει υπέρ του γυμνασιάρχη σε διενεργηθείσα ΕΔΕ εις βάρος του εξαιτίας κειμένων ακραίων πολιτικών θέσεων που είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο.

Μετά τη δημοσιοποίηση του όλου θέματος, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προανάκρισης, η οποία κατέληξε στην άσκηση δίωξης σε βάρος του γυμνασιάρχη για παράβαση καθήκοντος κατά συρροή, θεωρώντας ότι δεν έπραξε τίποτα από όσα έπρεπε από το 2012 μέχρι και την απομάκρυνση του επιχειρηματία από το κυλικείο του σχολείου ως αποτέλεσμα της καταδίκης του και της δημοσιότητας που την ακολούθησε.

Επιστρέφουμε, όμως, στην ταβέρνα Υπουργείο Κραιπάλης και Καταχρήσεων το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Σε ένα μεγάλο τραπέζι με περίπου 20 συνδαιτυμόνες διέκρινε κανείς τον Χαράλαμπο Αθανασίου. Δίπλα του καθόταν ο κ. Βαρελτζής, αμέσως μετά μια κυρία και ο υπόδικος για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση κ. Μακρυπούλιας. Ακολουθούν αμέσως μετά δύο στελέχη του πολιτικού γραφείου του κ. Αθανασίου, οι κ. Μάκρας και Γουδής. Και με αυτή την αφορμή, αξίζει να δούμε πέρα από την υπόθεση της κάλυψης του επιχειρηματία– ποιος είναι πραγματικά ο κ. Μακρυπούλιας.

Ιδού λοιπόν οι θέσεις τού γυμνασιάρχη για την εκπαίδευση! Σε άρθρο του με ημερομηνία 8-8-2010 στην ιστοσελίδα του http://user.sch.gr/makripulias, υπό τον τίτλο «Τι πρέπει να κάνουμε;» (για τη Χρυσή Αυγή) μεταξύ των άλλων σημείωνε τα εξής:

«…Συγκεκριμένα, η μεγάλη προσπάθεια των Εβραίων είναι η μαζοποίηση των ανθρώπων, ο περιορισμός της νοητικής τους ικανότητας, ο πρόωρος θάνατος -σωματικός και πνευματικός- όλων μας. (…) Θα ήταν πράγματι πολύ καλό να συνασπισθούν οι εθνικιστές ανά κλάδο συνάδελφοι και οργανωμένα να διδάσκουν τις εθνικές αλήθειες στα παιδιά-μαθητές. (…) Είναι άκρως σημαντική η επαφή μας και η ουσιαστική σχέση μας με εθνικιστικές οργανώσεις και συνδέσμους (πρβλ. Χρυσή Αυγή), οι οποίες ως κιβωτός διατηρούν το γνήσιο εθνικιστικό Λόγο και Πράξη. (…) Πρέπει ως γονείς να παλέψουμε για τη διατήρηση της φυλετικής καθαρότητας. (…) ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ…»

Λίγους μήνες πριν (25-9-09) έγραφε στην ίδια ιστοσελίδα: «…Ελληνες θυμηθείτε: ψηφίζουμε Ελληνική Αυγή και Ν. Μιχαλολιάκο για την Αθήνα και για την Ελλάδα» (για τις δημοτικές εκλογές).

Δεκάδες είναι οι ρατσιστικές αναφορές σε άρθρα του στο διαδίκτυο. Μάλιστα, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ύστερα από εντολή της εισαγγελέως Αντιρατσιστικής Πολιτικής, διενεργεί προανάκριση για παραβάσεις του αντιρατσιστικού νόμου, στην οποία ο γυμνασιάρχης ήδη κλήθηκε να καταθέσει ανωμοτί, δηλαδή ως δυνάμει κατηγορούμενος. Επιπλέον στην ιστοσελίδα του (http://user.sch.gr/makripulias), στα «αγαπημένα» περιλαμβάνεται η οργάνωση και όλες οι εκδόσεις της Χρυσής Αυγής, όπου ακόμη δημοσιεύονται σύνδεσμοι με εκδηλώσεις και αφίσες της οργάνωσης. Στην ίδια ιστοσελίδα δημοσιεύονται άρθρα γνωστών στελεχών του ναζιστικού κόμματος (Ρούντολφ Ες), άρθρα από την εφημερίδα της Χρυσής Αυγής, του «Στόχου», και άλλων εθνικιστικών και ακροδεξιών εντύπων.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι ο γυμνασιάρχης έχει παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου έπειτα από άλλη ΕΔΕ που ολοκληρώθηκε εδώ και περισσότερο από τριάμισι χρόνια, για άρθρο του που είχε δημοσιεύσει στην προσωπική του ιστοσελίδα, με τίτλο «Το απόλυτο ψεύδος είναι ένα: Αυτό του Πολυτεχνείου το 1973», στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 2013 μαζί με σχετικό βίντεο, το οποίο είχε προβληθεί και στη σχολική γιορτή την ημέρα της επετείου! Πλην όμως το Πειθαρχικό Συμβούλιο δεν έχει συγκληθεί έκτοτε…