ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Περιμένοντας τη… φρουρά

Όσο περιμένουμε μαζί με τον Μάκη Μπαλαούρα την φρουρά να φιλοτιμηθεί να έρθει επιτέλους στην αίθουσα συνεδριάσεων της Βουλής να μαζέψει τους νεοναζί τραμπούκους, έχουμε όλο τον χρόνο να κάνουμε κάποιες συγκρίσεις ανάμεσα στην επίθεση Κασιδιάρη και το περιστατικό της χειροδικίας Τζήμερου. Δύο βίαιες επιθέσεις που σημειώθηκαν κατά την διάρκεια πολιτικών διαδικασιών και έβαλαν σε δοκιμασία τις άμυνες, τις αντοχές αλλά και τα ανακλαστικά όλων μας.

Από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής έως τη Βουλή το μακρύ χέρι του φασισμού -μασκαρεμένου ή μη- χτυπά ό,τι βρίσκει μπροστά του. Χτυπά κατάμουτρα. Χτυπά ανενόχλητα. Χτυπά ατιμώρητα. Χτυπά την πόρτα μας. Και, ω του θαύματος, όλο και κάποιος βρίσκεται να του ανοίξει. Γιατί δεν ήταν λίγες οι πόρτες και τα παράθυρα που άνοιξαν για να φιλοξενήσουν τον Θ. Τζήμερο μετά τα ανδραγαθήματά του εις βάρος της περιφερειακής συμβούλου του ΚΚΕ. Εκεί που ως φιλοξενούμενος πήγε να βρει το δίκιο που τον πνίγει κάθε φορά που βλέπει “παράνομες” αφίσες κομμάτων και συνδικάτων της Αριστεράς. Εκεί που κάποιοι και κάποιες τον άκουγαν με περισσή κατανόηση για το δράμα του αγνού νεοφιλελεύθερου που είναι αναγκασμένος να πολιτεύεται ανάμεσα σε ενοχλητικούς και ρυπαρούς “κομμουνιστές”. Εκεί που κάποιοι και κάποιες άφηναν υπόνοιες ακόμη και περί σκευωρίας των αριστερών, λέγοντας πως δυσκολεύονται να πιστέψουν τις καταγγελίες της Αλ. Μπαλλού μιας και δεν υπήρχε ένα βίντεο που να αποδεικνύει τα λεγόμενα της καταγγέλλουσας περί ξυλοδαρμού.

Και μιας και ο σκηνοθέτης της Βουλής επέλεξε την ώρα της επίθεσης Κασιδιάρη στον Ν. Δένδια να πατήσει το κουμπί και να περάσει την τηλεοπτική μετάδοση σε γενικό πλάνο, αλήθεια, τι θα πούμε τώρα που δεν υπάρχει αποδεικτικό βίντεο; Μήπως δεν χτύπησε ο Κασιδιάρης τον Δένδια; Μήπως ο βουλευτής της Ν.Δ. προκάλεσε τον ευερέθιστο νεοναζί; Ή μήπως πρόκειται για άλλη μια σκευωρία; Μια σκευωρία σαν αυτή που έσπευσαν από κοινού να ανακαλύψουν ο Άδ. Γεωργιάδης με τον Αν. Λοβέρδο περί στημένου στα κρυφά επεισοδίου από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χ.Α. για να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από το τέταρτο Μνημόνιο, το τέταρτο πρωτόκολλο της Σιών και το φιλολογικό τέταρτο του κάθε πικραμένου της Βουλής που ψάχνει τα προσωπικά του αντίμετρα.

Κι ο Μπαλαούρας να περιμένει ακόμα τη φρουρά, ο βουλευτής με τον αγκυλωτό σταυρό στο μπράτσο να κολλάει ανενόχλητος ένσημα βίας εντός και εκτός Βουλής και κάποιοι να ψάχνουν στα βίντεο τις αποδείξεις και τις διαφορές του Τζήμερου και του κάθε Τζήμερου από τον Κασιδιάρη και τον κάθε Κασιδιάρη.