19 Μαΐου 2017 | Editorial |

Τα Κέντρα Κοινότητας, είναι μια κατάκτηση των φτωχών

Με αυτόν τρόπο ξεφεύγουν από «τα κατόπιν ενεργειών μου» του κάθε πολιτικάντη.

Όσο και αν η «αρμόδια αντιδήμαρχος» προσπαθεί να παρουσίασει το Κέντρο Κοινότητας Λέσβου που εγκαινιάστηκε στην Μυτιλήνη, ως αποτέλεσμα «διεκδίκησης» (της;),  η πραγματικότητα είναι ότι η δημιουργία  του είναι αποτέλεσμα του σχεδιασμού του Υπουργεία Εργασίας και Πρόνοιας που άλλωστε έχει και την γενική υποστήριξη και ότι ο στόχος είναι να δημιουργηθεί τουλάχιστον ένα σε κάθε δήμο της χώρας.

Οι πολίτες προσερχόμενοι στα Κέντρα Κοινότητας, θα έχουν την δυνατότητα, ανάμεσα στα άλλα, να παίρνουν συγκεκριμένες πληροφορίες για το σύνολο των προνοιακών επιδομάτων που τους αφορούν. Με αυτό τον τρόπο όμως, εκτός από την ενημέρωση, σπάει και μια «περίεργη σχέση συναλλαγής» που αρκετοί πολιτευτές, μέσω της …ενημέρωσης προσπαθούσαν να αναπτύξουν με τους πιο φτωχούς από τους πολίτες.

Στην πραγματικότητα λοιπόν τα Κέντρα Κοινότητας, είναι μια κατάκτηση των φτωχών. Με αυτόν τρόπο ξεφεύγουν από «τα κατόπιν ενεργειών μου» του κάθε πολιτικάντη. Ετσι, σε κάθε  περίπτωση τίποτα δεν είναι σε θέση να ακυρώσει την χρησιμότητα αυτής της νέας δομής που μπαίνει στη υπηρεσία των πολιτών, ειδικότερα των πιο φτωχών.

Οπως έλεγε και ο Μάο « άσπρος γάτος μαύρος γάτος αρκεί να πιάνει τα ποντίκια» και η χρησιμότητα της νέας δομής  θα φανεί σύντομα.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λέσβου, βρίσκεται στην οδό Ζωοδόχου Πηγής 71,

 

Print Friendly, PDF & Email/ Editorial

Τολμήστε!

Στην ίδια ενότητα