10 Απριλίου 2017 | Κάθε μέρα |

Μιχαλέλειο: Μερικοί κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν

Ενώ θα μπορούσε ο Δήμος, να πάρει τώρα την ευθύνη και να εγκρίνει τον προυπολογισμό του Μιχαλέλειου, προκειμένου στη συνέχεια να τον εγκρίνει και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αυτό δεν το κάνει.

Αν διαβάσει κάποιος το γράμμα του Γ. Πάλλη προς τους εργαζόμενους του Μιχαλέλειου, από πουθενά δεν προκύπτει οτι η αναμενόμενη «τροπολογία» δεν θα κατατεθεί, όπως αφήνουν να εννοηθεί διάφοροι.

Αυτό που προκύπτει, όσον αφορά την τροπολογία είναι ότι «οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν υπομονή». Ενας από τους λόγους είναι αυτή θα πρέπει να κατατεθεί σε νομοσχέδιο του Υπουργείο Οικονομικών και όχι σε άσχετο νομοσχέδιο. αλλά όχι μόνο αυτός. Αυτό το ξέρουν όσοι διαδίδουν τα αντίθετα. Ξέρουν ότι η τροπολογία θα κατατεθεί, αλλά θέλει τον χρόνο της.

Το πιο σημαντικό όμως που βγαίνει από την επιστολή είναι ότι η οριστική λύση του προβλήματος δεν είναι η τροπολογία, αλλά η μετατροπή του κληροδοτήματος σε Ιδρυμα. Γιατί ενώ μέχρι τώρα, όλοι το λέμε ίδρυμα, αυτό δεν είναι τέτοιο. Και το ξέρουν καλά!. Αυτό είναι που θα δώσει  οριστικό τέλος και στην ανασφάλεια των εργαζομένων. Που τους έχουν τόσα χρόνια χωρίς συμβάσεις και έρμαια στις διαθέσεις του κάθε ενός!

Για να γίνει κάτι τέτοιο, χρειάζονται μια σειρά από βήματα που πρέπει να κάνει ο ίδιος ο Δήμος που ενώ έχει ήδη συμφωνήσει να κάνει αυτά τα βήματα, έστω παράλληλα με την κατάθεση της τροπολογίας, τίποτα δεν έχει γίνει.

Επιπλέον, αυτό που καταλαβαίνει κάποιος, είναι ότι ενώ θα μπορούσε. ο Δήμος, να πάρει τώρα την ευθύνη και να εγκρίνει τον προϋπολογισμό του Μιχαλέλειου, προκειμένου στη συνέχεια να τον εγκρίνει και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αυτό δεν το κάνει. Γιατί με βάση δική του παλαιότερη απόφαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου ασκεί την διοίκηση του κληροδοτήματος! Γιατί, σε τελική ανάλυση, ο λόγος που οι εργαζόμενοι και οι προμηθευτές παραμένουν απλήρωτοι, είναι ότι ο Δήμος αρνείται να ασκήσει αυτή του την υποχρέωση! Γιατί; Ας ρωτήσουν τον Δήμο!

Ας πάψουν λοιπόν μερικοί να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν και να πετάνε τις ευθύνες τους στην κυβέρνηση και το Γ. Πάλλη. Ο βουλευτής, το Υπουργείο και η Κυβέρνηση, κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν.

Ας κάνει και ο δήμος αυτά που έχει δεσμευτεί και πρέπει να κάνει!

Είπαμε: Ας μην βγαίνουν τώρα, όλοι αυτοί που όλα αυτά τα χρόνια συνέβαλλαν στο να δημιουργηθεί και να μεγαλώσει το πρόβλημα ως οι «σωτήρες».

Ας κάνουν, έστω και τώρα, ο κάθε ένας τους, αυτό που πρέπει να κάνει, δηλαδή όλα αυτά που δεν έκανε όλα αυτά τα χρόνια!

Απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Λέσβου από τις 31/08/2011 με την οποία αποφασίζει: 1. Την υποβολή πρότασης για την τροποποίηση της συστατικής πράξης (του αντίστοιχου προεδρικού διατάγματος) όσον αφορά τη διοίκηση του Μιχαλέλειου, 2. Οτι μέχρι να γίνει αυτό εφικτό (δηλαδή η τροποποίηση του ΠΔ) η διοίκηση του ιδρύματος θα ασκείται από το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου!

Print Friendly, PDF & Email/ Editorial

Τολμήστε!

Στην ίδια ενότητα