ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια (Πέμπτη 23/3)

Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν… βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά…

Λαϊκισμό θεωρούν εκπρόσωποι των κομμάτων την επίθεση για τις συμβάσεις στη Βουλή

Το θέμα για τα σημερινά δημοσιεύματα περί μετατροπής των εργασιακών σχέσεων μετακλητών υπαλλήλων της Βουλής σε αορίστου χρόνου απασχόλησε την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής. (αναλυτικά)

 Αρνούνται τα υπόλοιπα κόμματα την πρόσκληση ΣΥΡΙΖΑ για υπερκομματική καταδίκη των δηλώσεων Ντάισελμπλουμ

Δήλωση διαμαρτυρίας την οποία απέστειλαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και στα υπόλοιπα κόμματα της ελληνικής Βουλής (πλην Χρ. Αυγής) προκειμένου να υπάρξει κοινή απάντηση του Κοινοβουλίου στις ρατσιστικές και σεξιστικές δηλώσεις ενάντια στον ευρωπαϊκό νότο. Δυστυχώς, στην υπερκομματική αυτή προσπάθεια, τα υπόλοιπα κόμματα (με εξαιρέσεις τον υφυπουργό Παιδείας Κ. Ζουράρι και τον βουλευτή Αθ. Παπαχριστόπουλο των ΑΝΕΛ) αρνήθηκαν να συμμετάσχουν. (αναλυτικά)

 Παραιτήθηκε ο χυδαιολόγος «άριστος» της ΟΝΝΕΔ

Μετά την κατακραυγή, παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό της ΟΝΝΕΔ και παραιτήθηκε ο διευθυντής της Οργάνωσης Νέων ΝΔ Θεσσαλονίκης που σχολίασε χτες με χυδαίο τρόπο τα όσα είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, για τον Γ. Ντάισελμπλουμ – Ο χυδαιολόγος φρόντισε να κλείσει τον λογαριασμό του στο twitter και το προσωπικό του blog, αλλά τα φιλοχρυσαυγίτικα «μαργαριτάρια» του ήρθαν στο φως – Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ καλούσε νωρίτερα τον Κυρ. Μητσοτάκη να αποδοκιμάσει έμπρακτα το στέλεχος της νεολαίας του. (αναλυτικά)

 ΤτΕ: Βελτιωμένη εικόνα στο Ισοζύγιο Εξωτερικών Συναλλαγών τον Ιανουάριο

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, το έλλειμμα του Ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών μειώθηκε κατά 500 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016 και διαμορφώθηκε στα 271 εκατ. ευρώ. (αναλυτικά)

 Κανονικά οι πληρωμές των δικαιούχων του Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση»

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ενημερώνει πως θα καταβάλει στο ακέραιο την κρατική χρηματοδότηση για τα έργα που είχαν ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου (ΕΣΠΑ 2007-2013), και πληρούν τις προϋποθέσεις νομιμότητας. (αναλυτικά)

 Ενισχύσεις 480.000 ευρώ σε δήμους από το υπουργείο Εσωτερικών

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ανταποκρινόμενος στα αιτήματα Δήμων της χώρας, ενέκρινε τις παρακάτω επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 483.105,18 ευρώ, σε Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στις δομές τους, αποκλειστικά για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας και για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων αυτών των Οργανισμών και των δομών τους, προς τρίτους. (αναλυτικά)

 «Αιρετοί και δημοτικοί υπάλληλοι εξαΰλωσαν την ακίνητη περιουσία του Δήμου Ευόσμου – Κορδελιού»

«Ένας καλοκουρδισμένος μηχανισμός λειτουργούσε για δεκαετίες εντός του Δήμου Ευόσμου – Κορδελιού στοχευμένα, αθόρυβα και με fast-track διαδικασίες. Αιρετοί και δημοτικοί υπάλληλοι, έχοντας εκ των έσω την απαιτούμενη πληροφόρηση, ¨χτυπούσαν¨ ρυμοτομούμενα οικόπεδα δημοτών που είτε δεν ήξεραν πώς να τα αξιοποιήσουν είτε απηύδιζαν από την αναμονή για την ανάλογη αποζημίωση από το Δήμο. Πρόκειται για ένα φαινόμενο πελατειακής γραφειοκρατίας που με συγκεκριμένο κύκλο εργασιών ωφέλησε λίγους αλλά ζημίωσε πολλούς και κυρίως την ακίνητη περιουσία του Δήμου». (αναλυτικά)

 Δικαστικό «μπλόκο» στην παράταξη των Χρυσαυγιτών στο δήμο Θεσσαλονίκης

«Μπλόκο» στη χρυσαυγίτικη παράταξη «Εθνικιστική Λαϊκή Δύναμη Εργαζομένων» που επιχείρησε να συμμετάσχει στις εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκη έβαλε και το Πρωτοδικείο όπου προσέφυγαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής για να αντιμετωπίσουν την πολιτική καταδίκη που έτυχε η πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στη διαδικασία των αρχαιρεσιών. (αναλυτικά)

 Εγκρίθηκε η τροπολογία για το διορισμό Επιτρόπου στην ΑΕΠΙ

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία που κατέθεσαν 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η οποία προβλέπει το διορισμό προσωρινού επιτρόπου στην ΑΕΠΙ για τη διασφάλιση της είσπραξης και απόδοσης στους δικαιούχους των ποσών που εισπράττει για λογαριασμό τους. (αναλυτικά)

 Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ: 10.000 οι δικαιούχοι της «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας»

Ξεκινάει τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017, στις 10:00 το πρωί η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και εργοδοτών για την απασχόληση 10.000 δικαιούχων «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας». (αναλυτικά)

 Η Λυδία Κονιόρδου για τον ορισμό των αρχαιολογικών χώρων εντός του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό

«Το υπουργείο έχει αποφασίσει να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να επιτελέσει σωστά το έργο και την αποστολή του» αναφέρεται στο έγγραφο που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το ΑΠΕ-ΜΠΕ. (αναλυτικά)

 Ο ΕΛΓΑ πληρώνει αύριο αποζημιώσεις 7,5 εκατ. ευρώ

Αποζημιώσεις ύψους 7.509.057 ευρώ πρόκειται να καταβάλει αύριο ο ΕΛ.Γ.Α. σε 6.017 δικαιούχους παραγωγούς, των οποίων η φυτική παραγωγή ή το ζωϊκό κεφάλαιο ζημιώθηκε από διάφορα καλυπτόμενα ασφαλιστικά αίτια κυρίως μέσα στο 2016. (αναλυτικά)

 Παρελθόν οι γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού: Χώρος πρασίνου και αναψυχής για τους δημότες

Δέκα στρέμματα απελευθερώνονται και παραδίδονται στους δημότες του Κορυδαλλού, ενώ η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής για την ανάπτυξη του χώρου, της τάξης των 3,9 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει την κατασκευή παιδικών χαρών, τεχνητής λίμνης, δρόμων για πεζοπορίες και άλλες δραστηριότητες. (αναλυτικά)