ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Της μέρας τα καμώματα...

ΕΣΗΕΠΗΝ: Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου παρεμβαίνει στο έργο δημοσιογράφων!

Για “αλλεπάλληλες προσπάθειες παρέμβασης στο έργο” των τοπικών δημοσιογράφων, μελών της ΕΣΗΕΠΗΝ, καταγγέλλει το τμήμα Β. Αιγαίου της Ενωσης, τον ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου!

Οπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση τοπικής εφημερίδας “τους τελευταίους μήνες οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι της Λέσβου είναι αντιμέτωποι με αλλεπάλληλες προσπάθειες παρέμβασης στο έργο τους από στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.”

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: “Επισημαίνουμε ότι ουδένα δημόσιο πρόσωπο διατηρεί δικαίωμα εξαίρεσης από την ρητή και αδιαπραγμάτευτη υποχρέωση του δημοσιογράφου να κρίνει και να ελέγχει εκείνους που ασκώντας εξουσία πρωταγωνιστούν σε διάφορους τομείς της δημόσιας ζωής”.

“Οι εκάστοτε παράγοντες κυβερνώντων κομμάτων πρέπει να γνωρίζουν πως οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι της Λέσβου θα συνεχίσουν να πράττουν το καθήκον τους με γνώμονα την διασφάλιση και διαφύλαξη του αγαθού της ενημέρωσης, ακρογωνιαίου λίθου για την ομαλή λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών.” καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΠΗΝ.

Η αντιπαράθεση για την αξιολόγηση στο Βοστάνειο

Υπενθυμίζουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες ο συνδικαλιστής στο Βοστάνειο και στέλεχος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Κουτσοβίλης, είχε διαμαρτυρηθεί με επιστολή του σε τοπική εφημερίδα για τον τρόπο που παρουσίασε συντάκτρια της  εφημερίδας, τα αποτελέσματα αλλά και την συζήτηση συνέλευσης εργαζομένων στο νοσοκομείο σχετικά με την αξιολόγηση. (Την απάντηση του Κ. Κουτσοβίλη, μπορείτε να την διαβάσετε εδώ, ενώ στα σχετικά λίνκ εντός της απάντησης μπορείτε να διαβάσετε και το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας)

Επιπλέον αυτό το γεγονός είχε αποτελέσει αφορμή, για δικό μας σχόλιο με τίτλο: “Τρία πράγματα που έχουμε μάθει… (αν και δεν είμαστε δημοσιογράφοι)” στο οποίο μάλιστα, παρεμβαίνοντας, στα σχόλια, ο Κ. Κουτσοβίλης αναφέρει, ότι  δημοσιεύτηκε μόνο η μισή του επιστολή στην εφημερίδα (σημ. στα ΜΠΛΟΚΙΑ δημοσιεύουμε ολόκληρη την επιστολή).

Πέρα από όλα τα άλλα, στα οποία προφανώς και θα επανέλθουμε, περιμένοντας και τις επίσημες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ, μας προκαλεί εντύπωση η αποστροφή περί  “της  ρητής και αδιαπραγμάτευτης υποχρέωσης του δημοσιογράφου να κρίνει και να ελέγχει …” χωρίς όμως, από ότι φαίνεται να αποδέχονται, οι συγγραφείς της ανακοίνωσης και το αντίστροφο: Δηλαδή το αναφέρετο δικαίωμα του …”ελεγχόμενου”, ακόμα και αν μερικοί νομίζουν ότι αυτός “ασκεί εξουσία” στο να απαντήσει, εφόσον θεωρεί οτι ο δημοσιογράφος παραποιεί την αλήθεια!