ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Τα πρωτοσέλιδα σήμερα (17/03/2017)

Κυρίαρχο θέμα στα σημερινά πρωτοσέλιδα είναι η έκρηξη έξω από γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι με παγιδευμένο δέμα που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στάλθηκε από την Ελλάδα –μία μόλις ημέρα μετά την εξουδετέρωση αντίστοιχου δέματος που είχε σταλεί στον Β. Σόιμπλε. Δεύτερο θέμα η στασιμότητα στη διαπραγμάτευση και η εμμονή του ΔΝΤ στις απαιτήσεις του για τα εργασιακά που η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί απαράδεκτες.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Ακραία σενάρια για στρατιωτικό νόμο! (Σκηνικό αποσταθεροποίησης της χώρας στήνουν ξένοι και εγχώριοι “τρομοκράτες”)”

ΕΘΝΟΣ: “Συναγερμός για νέα τρομοδέματα (Μετά το διπλό χτύπημα σε Βερολίνο-Παρίσι”

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:””Κλείστε γρήγορα την αξιολόγηση” (Μήνυμα από τις Βρυξέλλες ενόψει του EUROGROUP της Δευτέρας)”

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Έχουν στείλει και άλλα τρομοπακέτα (Τι δείχνουν οι έρευνες της ΕΛΑΣ μετά τα “δέματα” σε Σόιμπλε και ΔΝΤ)”

ΕΣΤΙΑ: “”Χάρτινες” απειλές με εθνικό ρίσκο (O Τσίπρας προκαλεί τη Μέρκελ με άλλοθι τον Τραμπ)”

Η ΑΥΓΗ: “”Σορτάρισμα” στη σταθερότητα (“Fake news” για διάγγελμα του Πρωθυπουργού και εκλογές)”

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Ένα ψέμα που άρεσε στη Ν.Δ. (Μια φήμη από το Λονδίνο για εκλογές αναστάτωσε κυβέρνηση και αντιπολίτευση)”

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Εξαγωγή τρομοκρατίας (Από την Ελλάδα εστάλη και το δέμα-βόμβα στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι)”

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Πρόβλεπει συγκρούσεις “υψηλής έντασης” και ετοιμάζει “μάχιμες δυνάμεις” (Ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου προαναγγέλλει ενίσχυση της στρατιωτικοποίησης της ΕΕ)”

ΤΑ ΝΕΑ: “Περιμένοντας τη Σκάρλετ… (Ο υπουργός Οικονομικών θεωρεί τόσο πιθανό να κλείσει η αξιολόγηση όσο και ένα ραντεβού του με τη διάσημη ηθοποιό Σκ. Γιόχανσον)”

Kontranews: “Μπαίνει τέλος στην ασυδοσία της AGB και των δημοσκόπων! (Μεγάλη έρευνα της Δικαιοσύνης για να σπάσει το απόστημα)”
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Διπλή στήριξη στις τράπεζες (Τροπολογία-ανάσα για τον αναβαλόμενο φόρο)”

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Νέα έκρηξη ληξιπρόθεσμων (Οι “κόκκινες” οφειλές εκτοξεύθηκαν τον Ιανουάριο σε 1,630 δισ. ευρώ – Στα 13,906 δισ. ευρώ έφτασαν το 2016)”