14 Φεβρουαρίου 2017 | Editorial |

Αλλη μια μέρα σιωπής από τους «προφήτες της καταστροφής»

Οι «καταστροφές» που προφήτευαν δεν ήλθαν, αντίθετα η συντριπτική πλειοψηφία των μικροεπαγγελματιών της Λέσβου αισθάνεται να παίρνει μια βαθιά ανάσα.

Ακόμα μια μέρα σιωπής από όλους αυτούς που ένα χρόνο τώρα είχαν σηκώσει ακόμα και τις πέτρες για την ταφόπλακα που ετοίμαζε η κυβέρνηση στον επιχειρηματικό κόσμο της Λέσβου.

Οσο περνάνε οι μέρες και όλο και περισσότεροι έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες παίρνουν στα χέρια τους το ειδοποιητήριο εισφορών και βλέπουν με τα ίδια τους τα μάτια την πραγματικότητα, η σιωπή τους θα γίνεται ακόμα μεγαλύτερη.

Οι «καταστροφές» που προφήτευαν δεν ήλθαν, αντίθετα η συντριπτική πλειοψηφία των μικροεπαγγελματιών της Λέσβου αισθάνεται να παίρνει μια βαθιά ανάσα. Το ίδιο γίνεται και με τους αγρότες.

Οι λεγόμενοι «φορείς της Λέσβου» όλο το προηγούμενο διάστημα έδεσαν την στάση και την πρακτική τους με τις προτεραιότητες που κάθε φορά έθετε, κεντρικά, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Να κλείσει η παρένθεση». Πολλοί από αυτούς έθεσαν στην υπηρεσία αυτού του στόχου και το, όποιο, επιστημονικό τους κύρος.

Εκτέθηκαν και δεν είναι η πρώτη φορά. Το ίδιο έγινε και στην περίπτωση του ΦΠΑ, όταν, ενώ ήξεραν ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης ήταν στην κατεύθυνση της «αναστολής», αυτοί ξεσήκωναν τον κόσμο με συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες.

Ομως η αλήθεια πάντα βρίσκει το δρόμο της. Οσο η «παρένθεση δεν κλείνει» τόσο περισσότερο αυτή η αλήθεια θα αποκαλύπτεται μπροστά στα μάτια όλων και τόσο περισσότερο όσοι επενδύουν στο κλείσιμο της παρένθεσης θα εκτίθενται!

Print Friendly, PDF & Email/ Editorial

Τολμήστε!

Στην ίδια ενότητα