11 Ιανουαρίου 2017 | Γραφές |

Η βιβλική καταστροφή του θεάτρου του Αναγνωστηρίου της Αγιάσου και τα αυτονόητα!!

Η ενεργοποίηση της συλλογικής συνείδησης έχει ήδη ξεκινήσει να εκφράζεται με τρόπο συγκινητικό από την πρώτη στιγμή της καταστροφής από τους ντόπιους ανθρώπους που αναγνωρίζουν έμπρακτα την σημασία του ιερού πολιτιστικού στολιδιού του τόπου μας.

Η μαύρη μέρα που ξημέρωσε για το ιστορικό Αναγνωστήριο της Αγιάσου, το κόσμημα του πολιτισμού με την πανελλαδική εμβέλεια πρέπει γρήγορα να ξαναγίνει λευκή!

Η ανταπόκριση και οι δεσμεύσεις των επίσημων αρχών-κράτους, περιφέρειας και δήμου, είτε εκφράστηκε ήδη είτε θα εκφραστεί αργότερα, αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας εν συνόλω και πρέπει να μεταφραστεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα σε συγκεκριμένες πράξεις.

Η ενεργοποίηση της συλλογικής συνείδησης έχει ήδη ξεκινήσει να εκφράζεται με τρόπο συγκινητικό από την πρώτη στιγμή της καταστροφής από τους ντόπιους ανθρώπους που αναγνωρίζουν έμπρακτα την σημασία του ιερού πολιτιστικού στολιδιού του τόπου μας.

Η συμμετοχή των απανταχού γης Αγιασωτών στην αποκατάσταση των ζημιών και στην επαναδημιουργία με καλύτερους όρους όλων όσων φτιάχτηκαν με κόπους και θυσίες χρόνων πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Δεν ξέρω πως θα εκφραστεί ή ποιος θα αναλάβει και ποια πρωτοβουλία αλλά είμαι σίγουρος ότι ένα καινούριο θαύμα θα συντελεστεί!

Η αλληλεγγύη επίσης των αδελφών με το Αναγνωστήριο πολιτιστικών σωματείων μπορεί και θα εκφραστεί –πιστεύω – πολύπλευρα το επόμενο διάστημα ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος αποκατάστασης των ζημιών και να επαναλειτουργήσουν σύντομα τα τμήματα που αναγκαστικά ανέστειλαν τη λειτουργία τους.

Τέλος από την πλευρά των αδελφών με την θεατρική ομάδα του Αναγνωστηρίου ερασιτεχνικών θεατρικών σωματείων θα προταθούν και θα αναληφθούν το επόμενο διάστημα πρωτοβουλίες ώστε να μην σταματήσει η λειτουργία της.

Είναι αλήθεια ότι πρόκειται για μια ανυπολόγιστη καταστροφή αλλά με την ενεργοποίηση όλων μας (κράτους, δημόσιων αρχών, τοπικής αυτοδιοίκησης, εκκλησίας, ιδιωτικού τομέα, πολιτιστικών φορέων, κατοίκων και ομογενών και όλων όσων αγαπούν την Αγιάσο και το στολίδι της) μπορεί σύντομα αυτή η καταστροφή να γίνει παρελθόν!!

ΥΓ. Το αυτονόητα στον τίτλο του σημειώματος έχει την έννοια της λανθάνουσας εγρήγορσης που κατοικεί μέσα σε όλους μας και ενεργοποιείται ως συλλογική συνείδηση όταν οι καιροί το απαιτούν ή όταν οι καταστροφές μας ξεπερνούν…..

Print Friendly, PDF & Email/ Editorial

Σταθερό μέτωπο

/ Γραφές

Η μεγάλη μπλόφα

Στην ίδια ενότητα