ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Νεκροί στο Βερολίνο – Δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Αγκυρα

Τον τρόμο σκόρπισε ένα φορτηγό όταν έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων σε χριστουγεννιάτικη αγορά στην καρδιά του δυτικού Βερολίνου. Σύμφωνα με την εφημερίδα Μπερλίνερ Μόργκενποστ υπάρχουν πολλοί νεκροί και τουλάχιστον 50 τραυματίες.Σύμφωνα με το γερμανικό κανάλι  ZDF νεκροί είναι 9 πολίτες.

Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων μεταδίδει ότι πιθανόν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.

Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στη πολυσύχναστη λεωφόρο Κουρφούρστενταμ.

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως ο οδηγός του φορτηγού τράπηκε σε φυγή και διαφεύγει τη σύλληψη μέχρι στιγμής.

Δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Αγκυρα.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, επιβεβαίωσε ότι ο Ρώσος πρεσβευτής στην Τουρκία υπέκυψε στα τραύματά του, έκανε λόγο περί τρομοκρατικής ενέργειας και διεμήνυσε πως η ρωσική διπλωματία θα θέσει το θέμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

«Σήμερα σε μια επίθεση στην Άγκυρα ο πρεσβευτής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Τουρκία, Αντρέι Γκενάντιεβιτς Καρλόφ, τραυματίστηκε και υπέκυψε», είπε η Ζαχάροβα.

«Θεωρούμε ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια», τόνισε η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας και πρόσθεσε πως η Μόσχα θα θέσει το ζήτημα στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Με πληροφορίες από την Αυγή