ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial

Πρόσφυγες και μετανάστες μιας «κατώτερης φυλής»

ntaxa
Yπάρχουν «ανώτερες και κατώτερες φυλές» ή, κάτι που είναι το ίδιο, «οι άνθρωποι και τα αίματα, άρα κατ” επέκταση και οι πολιτισμοί δεν πρέπει να μπερδεύονται μεταξύ τους»

Υπάρχουν άνθρωποι που μάλιστα θεωρούν τους εαυτούς τους «μορφωμένους», που μέσα από το διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα έχουν πρόσβαση σε χιλιάδες πληροφορίες ανά πάσα στιγμή, που ούτε λίγο ούτε πολύ, πιστεύουν ότι αυτό που γίνεται σήμερα σε όλο τον κόσμο με τους πρόσφυγες και μετανάστες, δηλαδή με τις μετακινήσεις πληθυσμών, είναι σχεδιασμένο από κάποια «σκοτεινά κέντρα», ακριβώς για να τους κάνουν κάποιο απροσδιόριστο κακό, σε αυτούς. στο σπίτι τους, στη γειτονιά τους, στο «νησί τους».

Αυτοί οι άνθρωποι πιστεύουν και μάλιστα στα σοβαρά, ότι «όλο το σύμπαν συνωμοτεί εναντίων τους και τους στέλνει στην πόρτα τους τους απόκληρους όλης της γης» σε μια εποχή που σε όλο τον κόσμο, όλα τα σύνορα, τουλάχιστον των «αναπτυγμένων χωρών» είναι σημεία περάσματος απόκληρων που έχουν φύγει από τις χώρες τους είτε εξ” αιτίας των πολέμων, είτε εξ΄ αιτίας της πείνας.

Ολόκληρη η ιστορία της ανθρωπότητας, είναι ιστορία των μετακινήσεων και μεταναστεύσεων και αυτοί οι δήθεν «μορφωμένοι» θεωρούν ότι αυτό γίνεται με σκοπό και μάλιστα με συγκεκριμένο σκοπό: να αλλάξει τα χαρακτηριστικά της φυλής τους.

Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Το ένα είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι, που θεωρούν τους εαυτούς τους «μορφωμένους», στην πραγματικότητα είναι «ξύλα απελέκητα» και εδώ μια διαδικασία επιμόρφωσής και εκπαίδευσής τους, θα ήταν χρήσιμη. Όμως, αυτό είναι το λιγότερο και το πιο αθώο. Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στη γνώση, όπως άλλωστε έχει δικαίωμα και στην άγνοια, αυτό δηλαδή είναι κάτι που διορθώνεται.

Το πρόβλημα υπάρχει με τους άλλους, με αυτούς δηλαδή που όντως έχουν γνώσεις που μπορούν και διαβάζουν και που ξέρουν και από ιστορία. Εδώ δεν χωράνε δικαιολογίες. γιατί στην πραγματικότητα αυτό που κάνουν, δεν είναι να κλείνουν τα μάτια στην παγκόσμια ιστορία, αλλά να προσπαθούν να αλλάξουν την παγκόσμια ιστορία με βάση τις δικές τους ιδεοληψίες.

Αυτές οι ιδεοληψίες έχουν στον πύρινα τους την αντίληψη, ότι υπάρχουν «ανώτερες και κατώτερες φυλές» ή, κάτι που είναι το ίδιο, «οι άνθρωποι και τα αίματα, άρα κατ” επέκταση και οι πολιτισμοί δεν πρέπει να μπερδεύονται μεταξύ τους»

Αυτοί οι δεύτεροι είναι που πατάνε πάνω στην άγνοια και τον φόβο των πρώτων, στρατολογούν τους οπαδούς τους πάνω σε αυτά. Δοκίμασαν μάλιστα να εφαρμόσουν στην πράξη τις θεωρίες τους και η ανθρωπότητα τις πλήρωσε με δεκάδες εκατομμύρια νεκρούς στον προηγούμενο μεγάλο πόλεμο.

Αυτοί οι δεύτεροι, βρίσκονται ανάμεσά μας, δηλητηριάζουν την κοινωνία μας με τις ιδεοληψίες τους. Πατάνε πάνω στην άγνοια, τον φόβο αλλά και μια κάποιας μορφής αντίληψη για την «πατρίδα» που έχουν πολλοί και πολλές για να στρέψουν τους φτωχούς ανθρώπους, απέναντι στους άλλους φτωχούς ανθρώπους. Αυτοί οι άνθρωποι με τους αγκυλωτούς τους σταυρούς, δεν έχουν θέση στην κοινωνία μας!