ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Παρέμβαση Γ. Πάλλη, προκειμένου να υπάρξει παράταση πληρωμής φορολογικών υποχρεώσεων

lesvos-plim

Παρέμβαση προς την Περιφέρεια και τον Δήμο, έκανε σήμερα ο Γ. Πάλλης προκειμένου να ξεκινήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες με σκοπό να υπάρξει παράταση πληρωμής των φορολογικών υποχρεώσεων, με δεδομένο ότι το νησί μας έχει κηρυχθεί σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων της προηγούμενης βδομάδας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προηγουμένως είχε επικοινωνήσει  με το Υπουργείο Οικονομικών, απέστελλε στην Γ.Γ της Περιφέρειας, με κοινοποίηση στο Δήμο Λέσβου, το παρακάτω e-mail:

Κα Καλογήρου,

Σε συνέχεια τηλεφωνικής επικοινωνίας μου με το Υπουργείο Οικονομικών περί «παράτασης φορολογικών υποχρεώσεων» σε συνέχεια της κήρυξης του νησιού σε «Κατάσταση έκτακτης ανάγκης», προκύπτει ότι για να προβεί το Υπουργείο στην απόφαση αυτή (και να εκδώσει την σχετική ΠΟΛ) θα πρέπει η Περιφέρεια ή ο Δήμος να προβούν στο σχετικό αίτημα. Για δική σας διευκόλυνση σας προωθώ το αίτημα μου προς το Υπουργείο (στο οποίο φαίνεται και η σχετική ηλεκτρονική διεύθυνση).

Παρακαλώ ενημερώστε με για τις όποιες ενέργειές σας για το θέμα αυτό.

Ο ΕΛΓΑ

Παρόλο που η αποχή των γεωπόνων συνεχίζεται, ήδη έχει φτάσει σήμερα το πρωί στο νησί μας ανώτατο κλιμάκιο εκτιμητών του ΕΛΓΑ με επικεφαλής τον Δ/ντή του καταστήματος Αθηνών για τηις επισημάνσεις τις καταγραφές και τις εκτιμήσεις των ζημιών.

1,6 εκ. ευρώ οι ζημιές στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης

Εν΄τω μεταξύ στα 1.600.000 ευρώ είναι η πρώτη εκτίμηση των ζημιών που υπέστησαν δίκτυα ύδρευσης αποχέτευσης και βιολογικοί από την τελευταία θεομηνία όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο  και δημοσιεύει η ΕΡΤ Αιγαίου. Τα χρήματα που πρέπει να αντληθούν από την κυβέρνηση μιας και η ΔΕΥΑΛ δεν μπορεί να ανταποκριθεί ενώ είναι πιθανό το ποσό αυτό να αυξηθεί.